Multisportarenan i Häggdånger invigd

Vindkraftpengar från HEMAB möjliggjorde satsning på idrott och rörelse på landsbygden.

I helgen anordnades Häggdånger Runt då bygden återigen bjöd in till en uppsjö av loppisar och arrangemang. Speciellt för i år var att en helt ny idrottsplan - en så kallad multisportarena - invigdes vid byskolan. På den kan man utöva en rad olika idrotter utomhus som till exempel basket, volleyboll och innebandy.

Projektet har genomförts av Häggdångers Intresseförening - och finansierades med 250.000 kr från HEMABs Vindkraftpengar samt 200.000 kr från Härnösands kommuns landsbygdsmedel.

- Vi vill verkligen rikta ett enormt tack till HEMAB och Härnösands kommun för ert stöd, sa föreningens vice ordförande Elin James under invigningen.

Projektledaren Emelie Tillander förklarade sedan hur ansökningsprocessen hade gått till innan Jonas Hägglund, en entreprenör verksam i bygden, redogjorde kring själva byggandet.

HEMAB ett kontinuerligt stöd

Elin berättade därefter om föreningens långsiktiga insats Mötesplats Berget som HEMAB har beviljat Vindkraftpengar för tidigare. Genom samverkan mellan det ideella, privata och offentliga arbetar föreningen för att skapa en plats där invånarna kan träffas för idrott, friluftsliv och kultur:

- Vi vill att vår fastighet här i Hov ska nyttjas även utanför skoltid och har därför senaste åren gjort satsningar bland annat på en utescen och grillplats.

På plats fanns även Eva Goes (tidigare vice ordförande i den styrelse för HEMAB som beviljade stödet), Ingemar Wiklander (ledamot kommunstyrelsen och ordförande i Landsbygdsrådet) och Eva-Lotta Öberg (Landsbygd- och besöksnäringsutvecklare på Härnösands kommun). Den sistnämnda lämnade över en boll som gåva till föreningen innan barn från bygden kunde klippa bandet för att sedan rusa in på planen!

Vill du och din förening också ansöka om Vindkraftpengar? Mer information hittar du HÄR!

 

Kontakt

Fredrik Olsson, Chef Kund och marknad, 073-089 30 69, fredrik.olsson@hemab.se

Eva-Lotta Öberg, Elin James, Eva Goes, Emelie Tillander, Leila Verlinden, Ingemar Wiklander, Jonas Hägglund