Därför ska du välja fjärrvärme: Tryggt, säkert och bra för miljön. Bland annat.

Det finns många anledningar till att välja fjärrvärme. Våra kunder lyfter ofta fram hur lättsamt det är att inte ha någon panna att bry sig om. Vi lyfter gärna fram fjärrvärmens stora miljöfördelar. Bland annat.

1. Bidrar inte till växthuseffekten

Kraftvärmeverket i Härnösand eldas till största delen med restprodukter från skogen - trädtoppar, bark och grenar, flis och spån. Det är förnybart bränsle som ingår i det naturliga kretsloppet och därmed har betydligt mindre miljöpåverkan än fossila bränslen som frigör koldioxid och därmed bidrar till växthuseffekten.

2. Tar vara på resurser som annars gått till spillo

Genom att vi eldar avverkningsrester från skogsindustrin tar vi vara på resurser som annars hade gått till spillo. Ett effektivt sätt att ta hand om det som blir över helt enkelt. Se gärna en kort film om detta nedan.

3. Förnybar el

Förutom skön fjärrvärme producerar vi även el i kraftvärmeverket, som vi distribuerar till våra kunder som har valt att köpa 100% förnybar el från oss på HEMAB.

4. Bidrar inte till luftföroreningar

Kraftvärmeverket har ett avancerat system för rening av rökgaser, som med god marginal uppfyller de hårda krav som EU och svenska myndigheter ställer på anläggningar av det slaget. Rökgaserna renas i flera steg från både svavel-, klor-, kväve- och organiska kolföreningar och gaserna passerar även ett spärrfilter, som hindrar flygaska och andra mikroskopiska partiklar från att komma ut i luften.

5. Enkelt

Fjärrvärme är enkelt och kräver minimalt underhåll. Slitaget är också minimalt. Du kan bara luta dig tillbaka och njuta av den sköna värmen

6. Tryggt och nära

Vi finns tillgängliga för dig dygnet runt, året om ifall du behöver hjälp. Du når oss via vår växel helgfria vardagar 7-15 och via vårt journummer på kvällar och helger.

Läs mer om varför några av våra kunder har valt fjärrvärme.

Familjen Norberg bytte till fjärrvärme

"Nu har vi äntligen varmvatten som räcker till hela familjen!"

Bli fjärrvärmekund

Fyll i en intresseanmälan här på webben, eller kontakta oss direkt.