Pris och betalning

Priset på fordonsgas räknas i kr/kilo och sätts så att det följer medelprisutvecklingen för fordonsgas i Sverige. Priset på fordonsgas vid Härnösand fordonsgas ska vara billigare än bensinpriset i Sverige. Prisöversyn görs varje månad.

Aktuellt pris för fordonsgas i Härnösand: 21,18 kr/kg inkl. moms (16,94 kr/kg exkl moms).
14,12 kr/liter jämfört med bensin.

Fordonsgas innehåller mer energi än bensin och mäts i kilo istället för i liter. Ett kilo fordonsgas (CNG) motsvarar ungefär 1,5 liter bensin. För att räkna ut jämförelsepriset behöver du därför dela gaspriset med 1,5.

Energiinnehållet i 1kg fordonsgas motsvarar 1,5 liter bensin, omräkningen till bensinekvivalenten görs utifrån uppskattat energiinnehåll och stämmer inte alltid exakt med verkligheten. I diagrammet nedan kan du följa hur mycket lägre priset för fordonsgas ligger i förhållande till lägsta bensinpris i Härnösand.

Vårt pris för fordonsgas är lägre, i jämförelse med rikspriset för ett av de stora drivmedelsbolagen. För närvarande 3,16 kr/kg lägre. (Uppdaterat 22-03-04)

Betalning

Visa, Mastercard och andra på marknaden vanligast förekommande betalkort accepteras som betalningsmedel vid tankstationen.

Betalning för företag

Företag har möljighet att ansöka om företagskort med månadsfakturering. Kontakta oss för information om villkor och ansökan. Du når oss enklast på telefon 0611-55 75 00, vardagar klockan 07.00-16.00.

Fordonsgasens fördelar jämfört med andra drivmedel

Mer pengar i plånboken, renare luft och klimatsmart. Läs mer om biogasens fördelar!

Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat de vanligaste frågorna om biogas och fordonsgas. Hittar du inte din fråga? Kontakta oss gärna!