Upptäck vackra Härnösand

På HEMAB vill vi gärna uppmuntra till att utforska Härnösands kommun och vi bidrar till att bland annat höja attraktionskraften och stimulera turismen genom våra vindkraftpengar. Därför vill vi gärna tipsa om några utflyktsmål i vårt närområde, oavsett om du hemestrar eller är turist i vår vackra kommun!

Den allra första satsningen som gjordes 2012 med hjälp av vindkraftpengar var en pulkabacke i anslutning till Vårdkasens alpina anläggning. Den kanske inte känns så attraktiv den här tiden på året, men det finns mycket annat att utforska istället.

Sagostigen vid Västernorrlands Museum Länk till annan webbplats.: ett sagoäventyr för barn mellan 4 och 8 år. Det tar ungefär 40-45 minuter att gå hela stigen (1,5 km). Följ de gula markeringarna för att hitta och lyssna till sagan genom att scanna QR-koderna vid varje punkt.

Härnö Trail Kidz Länk till annan webbplats. – en äventyrsbana på några hundra meter i mysig granskog och på öppna berghällar som består av 13 hinder/äventyr. Varje äventyr har fått namn efter en plats utmed långa Härnö Trail och det finns även ett litet uppdrag kopplat till varje äventyr.

Hultomsberget Länk till annan webbplats. är en perfekt utflykt för den som vill ha en härlig dagsvandring med panoramautsikt över Höga Kusten. Här har vindkraftpengar bidragit till belysning i toppstugan.

Klättring Länk till annan webbplats. - om du gillar att klättra finns det många möjligheter till det, så väl inne som ute. HEMAB har bidragit till skyltning av bouldering på Vårdkasen. Förutsom pilar som visar vägen så har varje stenblock även en skylt som visar olika "boulder-lines" som det går att ta sig an det på, samt vilken svårighetsgrad de har.

Moutainbike-bana i Ramsås Länk till annan webbplats. - kontakta Ramsås bygdegård för mer information om MTB-banan som tillkommit med hjälp av vindkraftpengar.

Vandrings- och cykelleder Länk till annan webbplats. finns det gott om i Härnösands kommun. Vindkraftpengar har bidragit till skyltning, grillplatser och röjning av vandrings- och cykelleder i olika delar av kommunen, bland annat vid Vegsjön, Judebyån, Häggsjö, Vårdkasen och i Häggdånger.

Vi hoppas du ska hitta något som passar just dig, oavsett om du är året-runt-invånare eller tillfällig besökare. Ha en skön friluftssommar!

Kontakt

Läs gärna mer om vindkraftpengar på www.hemab.se/vindkraftpengar och besök Upplev Härnösand Länk till annan webbplats. för mer tips om vad som finns att göra i Härnösands kommun.