HEMAB huvudsponsor av Norrländska Mästerskapen i kortbana 15-17 december i Härnösand

Följ tävlingarna på plats - eller på YouTube - när uppåt 200 simmare från hela Norrland gör upp om pallplatserna.

Mellan 15:e och 17:e december äger Norrländska Mästerskapen i kortbana rum på Simhallen i Härnösand - och det är tredje gången som stadens simsällskap står som värd för det gedigna evenemanget:

- Vi tar emot deltagare från 15 föreningar från Luleå i norr till Hudiksvall i söder, totalt nästan 200 simmare! Det handlar om drygt 900 individuella starter och 120 lagkappsstarter fördelat på fem pass med försök på förmiddagar och finaler på eftermiddagar, förklarar Birgitta Westerlind, arrangör på Härnösands Simsällskap.

Fri entré

Hon berättar vidare att det är mycket uppskattat hos våra lokala förmågor att få tävla på hemmaplan - och att mästerskapen även är viktiga för de yngsta:

- För föreningens yngre simmare som inte tävlar ger det en bra möjlighet att få titta på en större tävling och sporras till att vara med framöver! Publiken är givetvis en viktig del så om man vill stötta våra idrottare på plats är man varmt välkommen! Det är ingen entréavgift och bistron är öppen.

Livesändning på YouTube

HEMAB deltar som huvudsponsor - vilket bland annat har möjliggjort att tävlingarna kommer sändas live på YouTube.

- Vi är väldigt tacksamma att HEMAB har gett oss möjligheten att sända direkt från tävlingen för alla intresserade i vårt Norrland där avstånden är stora. Det går att titta på sändningen i efterhand - vilket även är en stor fördel för simidrottarna som kan studera sitt lopp, avslutar Birgitta.

I YouTube-sändningens pauser kommer en reklamfilm för HEMAB visas. Den kan man kika på här:

Läs mer om mästerskapen på Härnösands Simsällskaps hemsida:
https://www.harnosim.se/nyheter/?ID=194038&NID=1102040 Länk till annan webbplats.

Kontakt

Fredrik Olsson, Chef Kund och marknad, fredrik.olsson@hemab.se