Årets julgåva från HEMAB

Varje år skänker HEMAB en julgåva till en organisation som på något sätt arbetar med välgörenhet eller med att hjälpa utsatta människor. I år skänker vi gåvan till Hope Friends i Härnösand.

Sophie Galin såg det stora behovet av hjälp till familjer i utsatta situationer och bestämde sig för att göra vad hon kunde för att dra sitt strå till stacken. Hon startade därför Hope Friends, som idag arbetar ideellt med att samla in pengar, kläder och saker till familjer i behov av hjälp.

- Just nu är det mycket julklappar och julmat som efterfrågas, berättar Sophie. Priserna har ökat radikalt och många familjer vänder på varenda krona och får det ändå inte att gå ihop. Då känns det bra att vi tillsammans kan bidra till att fler får en god jul.

Men det är såklart inte bara runt jul som behovet av hjälp finns. Visionen att hjälpa särskilt barn och utsatta vårdnadshavare, men även äldre med knaper ekonomi, lever året runt och Sophie fortsätter sitt arbete för att fler ska få en drägligare tillvaro.

- Jag är så tacksam för alla som vill hjälpa till att hjälpa och pengarna som HEMABs julgåva innebär är verkligen guld värt. Jag vill bara ge er alla en stor kram, säger Sophie.

Här kan du läsa om vad HEMABs julgåva har gått till tidigare år.

Kontakt

Fredrik Olsson, Chef Kund och marknad, fredrik.olsson@hemab.se

Foto: Johanna Dahlbäck