Välkommen till Härnösands kretsloppspark

Härnösands kretsloppspark är en komplett återvinningscentral. Här kan privatpersoner lämna det mesta av sitt sorterade avfall utan kostnad. Företag kan köpa klippkort för att göra sina besök enklare och billigare.

På återvinningscentralerna får privatpersoner lämna möbler från bostäder avgiftsfritt om dessa transporteras med personbil och släpvagn. Privatperson kan även lämna mindre mängd byggavfall som uppkommer genom enklare underhåll, som till exempel ommålning, reparation av enstaka fönster eller tapetsering avgiftsfritt. Större mängder debiteras på samma sätt som företag, då detta inte ingår i grundavgiften.

OBS! Avfall i säck får från och med 1/1 2018 endast lämnas i genomskinliga plastsäckar.

Farligt avfall

All asbest lämnas väl inplastad vid Älands återvinningsanläggning.

Verksamheter lämnar allt farligt avfall på Härnösands kretsloppspark efter överenskommelse med Thomas Gerzèn (se kontakt nedan).

Privatpersoner kan lämna små mängder farligt avfall både i Äland och på Kretsloppsparken. Asbest, impregnerat trä och fast installerat elavfall (till exempel värmepanna) samt större mängder bygg- och rivningsavfall från om- och nybyggnation är belagd med behandlingsavgift.

Öppettider

Vardagar klockan 09.00 - 19.00.

Helgfria lördagar 10.00 - 14.00.

Följande dagar har Härnösands kretsloppspark alltid stängtLångfredag

Kristi himmelsfärdsdag

Julafton & juldagen

Påskafton & påskdagen

6 juni

Annandag jul

Annandag påsk

Midsommarafton & midsommardagen

Nyårsafton & nyårsdagen

1 maj

Allhelgonadagen

Trettondagen

Återbruket

På Härnösands kretsloppspark kan du lämna sorterat avfall, men även sådant som funkar men som du inte vill ha kvar. Om du har tröttnat på den där gamla mattan eller har köksredskap du inte längre behöver, en tavla du inte gillar eller en soffa som är fullt funktionsduglig, men som bara står i vägen - välkommen till Återbruket! Här tar vi gärna emot sådant som funkar och någon annan kan få glädje av.

Vi säljer ingenting på plats, utan allt hämtas av Erikshjälpen och säljs på deras försäljningsställen i främst Härnösand, men kan även säljas i andra butiker i närområdet.

Medarbetare

Härnösands kretsloppspark och Återbruket bemannas av Härnösands kommuns arbetslivsförvaltning.

Sorteringsguiden

Det är lätt att göra rätt! Tvekar du hur du ska sortera något. Kolla här!


Packa smart

Om du packar ditt avfall i rätt ordning går det fortare att lämna det på Kretsloppsarken.