Webbfaktura, autogiro och e-faktura

Tycker du att det är besvärligt att betala pappersfakturor? Såhär gör du för att välja något av våra digitala, klimatsmarta och säkra alternativ

Webbfaktura

Från och med fakturan som skickas ut i juni 2022 kommer vi erbjuda en smidigare, säkrare och klimatsmartare webbfaktura istället för den utskrivna pappersfakturan som måste fraktas fysiskt via brevtransport. Det enda du behöver är en e-postadress! Ett meddelande från vår faktureringspartner Billogram kommer då till din inkorg och när du klickar på länken öppnas webbläsaren och du kan titta på fakturan och specifikationerna. Om du loggar in med BankID kan du dessutom kan betala enkelt utan att behöva mata in fakturauppgifterna manuellt, till exempel med Swish. Dessutom finns en chat/meddelandetjänst på sidan så du enkelt kan kontakta kundtjänst om du har några frågor!

Via webbfakturan kan du även enkelt aktivera autogiro. Information och instruktioner hittar du på webbfakturan. Vill du veta mer om autogiro finns mer information längre ner.

Har du pappersfaktura? Anmäl byte till webbfaktura här:


Uppge för- och efternamn

Uppge ditt kundnummer som står på din senaste pappersfaktura

Ange den e-postadress du vill koppla till dina kommande webbfakturor

Uppge ditt mobilnummer (frivilligt)

Autogiro

Autogiro är precis vad det låter som - en automatisk betalningstjänst. Du slipper mata in krångliga OCR-nummer i din dator, du missar aldrig att betala i tid och slipper leta efter borttappade räkningar. Med autogiro dras beloppet automatiskt från ditt konto på förfallodagen. Med autogiro dras alla dina tjänster hos oss automatiskt. Fakturorna skickas ut som vanligt - antingen som webbfaktura eller pappersfaktura - men utan inbetalningskort. Enklaste sättet att aktivera autogiro är att göra det via webbfakturan (läs mer ovan). Annars är du välkommen att kontakta vår kundservice.

Om du redan har autogiro men vill välja bort pappersfaktura - följd då instruktionerna under rubriken Webbfaktura här ovanför.

E-faktura

Med e-faktura får du en elektronisk faktura till din internetbank istället för en pappersfaktura. Gör anmälan via din internetbank genom att logga in och söka reda på alternativet E-faktura. Bankerna brukar ha instruktioner på sina webbsidor om var du hittar det. Din nästkommande faktura får du till din internetbank istället för till din e-post eller som pappersfaktura i brevlådan. Praktiskt om du föredrar att samla och hantera fakturor från olika leverantörer på en enda plats (hos din bank).

E-fakturan går att kombinera med autogiro - och vissa banker erbjuder en egen autodragning. Kolla vad som gäller hos just din bank.

Vilket alternativ du än väljer kan du alltid logga in här på Mina sidor och titta på dina fakturor. Behöver du hjälp att komma vidare? Kontakta vår kundtjänst