Kundens perspektiv - en vinst för hela familjen

Att installera fjärrvärme blev en ren vinst för Anna Norberg och Tommy Forslund på Frideborgsgatan i Härnösand. Familjen fick bland annat mer plats i källaren, lägre energikostnader, bättre miljötänkande och en rejäl värdeökning på huset.

– För oss har det bara varit fördelar med fjärrvärme. Det är enkelt att sköta och så är det ju betydligt mer miljövänligt än olja som vi hade tidigare. När det gäller den ekonomiska aspekten är vi ju supernöjda. Redan efter tre år hade vi tjänat igen vår fjärrvärmeinstallation, berättar Anna Norberg.

Bytte ut oljepannan

Det har hunnit gå 15 år sedan familjen bytte ut den gamla oljepannan. Då stod valet mellan bergvärme och fjärrvärme.

– Vi valde fjärrvärme och det har vi aldrig ångrat. När vi väl hade bestämt oss så gick allt väldigt fort. De kom hit, grävde upp i gatan och installerade allting. Det enda jag behövde göra var att bestämma var värmecentralen skulle placeras, berättar Anna Norberg.

Idag sitter det vita skåpet på väggen nere i källaren där det blivit en bättre miljö och gott om plats till annat sedan oljepannan försvann.

– Skåpet är verkligen litet och nätt och anläggning är enkel att sköta. Värmen regleras genom att man skruvar på ett litet vred. Och det är egentligen allt man behöver veta för att det ska fungera. Det är så lättsamt och enkelt, säger Anna Norberg.

Varmvatten som räcker till alla

Ett underhållsfritt värmesystem gör att familjen kan lägga tid och pengar på annat.

– Jag kan släppa det här med uppvärmningen, jag har ingen panna som kan gå sönder och jag behöver aldrig bekymra mig om att komma hem och huset är kallt, säger Anna.

Ytterligare av de fina fördelarna med fjärrvärme är att det finns varmvatten till hela familjen.

– Vi har två tonårsdöttrar i huset och vi har två mindre barn och ändå finns det alltid varmvatten kvar, säger Anna Norberg.