Ester och Anna berättar varför de valde fjärrvärme

På Mäklarhuset i Härnösand vet man hur mycket fjärrvärme kan betyda. Inte bara för de som söker en ny bostad, utan även för det egna kontorets klimat. – Nu slipper vi sitta och frysa, säger Ester Hemström, vd och fastighetsägare.

Ingvar Wiklund. Foto: Pia Sjöberg

I lokalerna på Storgatan 16 fanns tidigare den anrika lampaffären Bodéns El. Fortfarande lyser flitens lampa, men idag är det bostäder som är till salu.

Varmare med fjärrvärme

– När vi flyttade in blev det en hel del renovering. Det fanns en nyligen installerad bergvärmepanna som skulle fungera tillsammans med eluppvärmningen, men vi fick problem med att det var för kallt.


Läs om hur Ester löste uppvärmningsproblemen med hjälp av fjärrvärme.

 

Att installera fjärrvärme blev en ren vinst för Anna Norberg och Tommy Forslund på Frideborgsgatan i Härnösand. Familjen fick bland annat mer plats i källaren, lägre energikostnader, bättre miljötänkande och en rejäl värdeökning på huset.

Ingvar Wiklund. Foto: Pia Sjöberg


– För oss har det bara varit fördelar med fjärrvärme. Det är enkelt att sköta och så är det ju betydligt mer miljövänligt än olja som vi hade tidigare.

En ren vinst

När det gäller den ekonomiska aspekten är vi ju supernöjda. Redan efter tre år hade vi tjänat igen vår fjärrvärmeinstallation, berättar Anna Norberg.


Läs om vad Anna tycker om bytet från olja till fjärrvärme