Vi söker Kretsloppslärlingar

Är du 20-26 år och arbetssökande med behov av att komplettera din gymnasieutbildning?

Just nu söker vi de åtta första Kretsloppslärlingarna.

Härnösands kommun och HEMAB startar nu en ny utbildning innehållande både arbete och seminarier på HEMAB (80%) samt kurser vid Vuxen-utbildningen Härnösands kommun (20%). Den ettåriga utbildningen med inriktning kretslopp, energi och miljö vänder sig till yngre arbetslösa i Härnösand i behov av att komplettera sin gymnasieutbildning.


Alla som antas får månadslön under hela utbildningen och har efter avslutad medverkan läst 400-900 gymnasiepoäng. Den första av utbildningens tre ettåriga perioder sträcker sig från 3 mars 2014 till 3 mars 2015.


Beskrivning av arbetet

Den ena gruppen om fyra personer roterar under ett år inom HEMABs fyra affärsområden; fjärrvärme, vatten, återvinning och elnät. Den andra gruppen på fyra personer tjänstgör som hjälplastare på våra nya flerfacksbilar för matavfall, återvinningsmaterial med mera. De kommer även bidra med praktiskt arbete i startskedet av projekt matavfallsinsamling. Visst utbyte mellan dessa grupper kan bli aktuellt. Introduktionsutbildning och seminarier kopplat till arbetet på HEMAB genomförs.


Beskrivning av studierna

Samtidigt som du får arbetslivserfarenhet på HEMAB kommer du att studera vid Vuxenutbildningen vid Härnösands kommun. Exempel på kurser är service och bemötande, människan i industrin, miljö- och energikunskap. De kurser du går genomförs och examineras av Vuxenutbildningen vid Härnösands kommun.


Vem är du?

Utbildningen som Kretsloppslärling vänder sig till dig som är boende i Härnösand, 20-26 år och är inskriven vid Arbetsförmedlingen som arbetssökande samt i behov av introducerande yrkesutbildning eller komplettering av dina gymnasiebetyg. Du är pigg och nyfiken på att lära dig nya saker och att växla mellan praktiskt och teoretiskt arbete.


Frågor och ansökan

Frågor om utbildningen besvaras av Åsa Sandberg på Vuxenutbildningen 0611-34 84 13, asa.sandberg@harnosand.se.


Frågor om arbetet vid HEMAB besvaras av Linda Johansson 070-251 70 20, linda.johansson@hemab.se.


Välkommen med din ansökan till komvux@harnosand.se senast den 12 februari 2014. Märk din ansökan "Kretsloppslärling".


Platsannons Krestloppslärling