Vi söker en VA-strateg

Vi söker en person som vill utvecklas i en spännande bransch med goda framtidsutsikter. Är det dig vi söker?

Arbetsbeskrivning

Du ansvarar för att driva i första hand interna men ibland även branschgemensamma utvecklingsprojekt med bäring på dricksvatten, avlopp och miljö. Projekten kan ha inslag av såväl teknisk som ekonomisk och juridisk karaktär. En viktig del i arbetet blir aktiv omvärldbevakning och deltagande i branschnätverk samt att utifrån rådande va- och livsmedelslagstiftning lyfta vattenfrågan som en viktig resurs för kommunen.

Vem är du?

Som VA-strateg krävs att du tycker om att knyta kontakter och kan skapa relationer såväl internt som externt samt har förmåga att prestigelöst arbeta med olika individer och grupper.

  • Du har relevant högskole- eller universitetsexamen
  • Du har relevant arbetslivserfarenhet samt goda kunskaper i samhällsplanering.
  • Du är en analytisk person, som har förmåga att tänka strategiskt och se helhetsperspektiv
  • Du har god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
  • Du trivs med arbeten som ställer höga krav på flexibilitet och förmåga att planera och strukturera sitt arbete.
  • Du har B-körkort

Frågor och ansökan

Vi samarbetar med Kornboden Rekrytering & Bemanning i den här rekryteringen. Urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast, via Kornbodens hemsida www.kornboden.se Länk till annan webbplats. dock senast 24 juni Har du några frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta Kornbodens Rekryteringsansvarige Jens Olsson telefon 060-789 05 01

Fackliga representanter

Sveriges ingenjörer, Anders Nordin, 0611-55 75 42, anders.nordin@hemab.se

Vision, Krzysztof Lukaszewicz, 070-190 51 66, kl@hemab.se

Om HEMAB

HEMAB är ett framåt och utvecklingsorienterat företag i Härnösand med 140 anställda. Våra verksamheter är viktiga för en hållbar utveckling av Härnösand. Vi arbetar främst med elnät, fjärrvärme, återvinning, vatten, vindkraft, biogas och laddning av elbilar, och vår ägare Härnösands kommun är tydlig med att vi även ska ha en aktiv roll i lokalsamhället. Vi lägger stor vikt vid arbetsmiljö- och miljöarbete, för att skapa en attraktiv och trevlig arbetsplats. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrunder. På affärsområde Vatten är vi 20 personer och vi omsätter cirka 50 Mkr per år. Vi har totalt 7 stycken vattenverk och 9 stycken avloppsreningsverk i kommunen.