Vi söker en Teknisk projektledare som brinner för energi och miljö

Vi står inför spännande utmaningar och behöver förstärka med en driven projektledare som vill vara med i utvecklandet av ett innovativt Härnösand.

Härnösand är fantastiskt! Från bostaden och jobbet har du alla kommunikationer i din närhet och havsbad, segling, vandring och skidåkning finns bara några minuter bort. Din nya arbetsplats har moderna och ljusa lokaler med tillgång till gym, bastu och gruppträning på arbetstid.

Arbetsbeskrivning

Du erbjuds ett varierande och utvecklande jobb som projektledare vid stödfunktionen Utveckling och projekt. Projektuppdragen, vilka kan variera i storlek och teknisk karaktär, kan komma från alla olika verksamheter på HEMAB och du kommer att ges totalansvar för utvalda projekt. Detta innebär allt från upprättande av processanläggningar, byggnader och olika tekniska utredningsprojekt. Du ansvarar för planering och styrning av projekten och deltar i hela processen, där tonvikten ligger på utredning, projektering, upphandling och genomförande. Löpande rapportering sker till din uppdragsgivare, vilket normalt är en av affärsområdescheferna eller VD. Ibland är du föredragande inför bolagets styrelse.

Vem är du?

  • Du är troligtvis är civil- eller högskoleingenjör och helst med dokumenterad erfarenhet av projektledning.
  • Du är prestationsinriktad och förväntas leda projekt på ett affärsmässigt och effektivt sätt mot uppsatta mål.
  • Du är ansvarstagande och trygg som person med god förmåga att både på engelska och svenska kommunicera i tal och skrift.
  • Du har god samarbetsförmåga och du har en personlighet som sprider positiv energi.
  • Du hittar kreativa lösningar på problem som gör att du får saker gjorda på ett effektivt sätt och som motsvarar uppdragsgivarens förväntningar.
  • Du brinner för energi, miljö och för att utveckla Härnösand.

Om företaget

Härnösand Energi & Miljö AB (HEMAB) är en koncern i Höga Kusten med 140 anställda och en omsättning på 400 Mkr. Koncernens verksamheter elnät, fjärrvärme, återvinning, vatten, elförsäljning, vindkraft, biogas och infrastruktur för laddning av elbilar är viktiga för Härnösands fortsatt positiva utveckling. Vi tar en aktiv roll i lokalsamhället och arbetar bredare än bara våra verksamheter, exempelvis inom skola och integration. Hållbarhet är viktigt för oss och vi ser mångfald som en styrka för att skapa en pigg, attraktiv och välkomnande arbetsplats.

Ansökan och frågor

Tjänsten är heltid vid HEMABs avdelning för Utveckling & Projekt. Tillträde efter överenskommelse och avklarat obligatoriskt drogtest. Vi tillämpar KFS energiavtal.

Du är välkommen att ansöka via e-post: ansokan@hemab.se. Sista ansökningsdag är den 30 november 2019.

För frågor om tjänsten, vänligen kontakta Jonathan Grip, chef för avdelningen Utveckling och Projekt, jonathan.grip@hemab.se, 070-847 46 71.

Fackliga representanter

Vision: Krzysztof Lukaszewicz, 0611-55 75 00, krzysztof.lukaszewicz@hemab.se

Sveriges ingenjörer: Anders Nordin, 0611-55 75 00, anders.nordin@hemab.se