Vi söker en platschef till Älands återvinningsanläggning

Är du en praktiskt lagd och utvecklingsorienterad ingenjör inom miljö- eller processteknik? En medarbetare har valt att gå vidare i karriären och vi söker nu dennes efterträdare till en delvis ny tjänst.

Härnösand Energi & Miljö AB, HEMAB, är ett kommunägt företag med 130 anställda och en omsättning på 300 Mkr. Våra tre kärnvärden är Personligt ansvarstagande, Lokal närvaro och Samverkan. Att våra verksamheter fungerar väl och utvecklas är viktigt för Härnösand. Vi är certifierade enligt ISO 14001, ISO 9001, OHSAS 18001 samt AFS 2001:1. Återvinning är ett affärsområde i stark utveckling och har för närvarande 25 medarbetare och omsätter 51 Mkr/år.


Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill arbeta praktiskt och administrativt med drift, rapportering och optimering av våra verksamheter vid Älands återvinningsanläggning där affärerna kopplat till materialåtervinning, behandling av förorenad jord, kompostering samt farligt avfall och deponi är i stark utveckling. Tillsammans med dina fyra medarbetare ansvarar du för kontakter med anläggningens kunder och leverantörer.

Just nu pågår projektet Härnösand biogas med syfte att en anläggning för produktion av biogas byggs i Äland. Du blir en nyckelperson för denna nya verksamhet i ett tidigt skede samt efter drifttagandet. Förutom formella roller såsom gasföreståndare och arbetsledare kommer du som platschef att stå för myndighetskontakter i form av dialog och rapportering utifrån givna tillstånd.


Vem är du?

Du tycker om att arbeta praktiskt och att betrakta verksamheter och rutiner med ett kritiskt och utvecklande förhållningssätt. Som platschef är du flexibel och ansvarstagande samt en naturlig ledare med intresse för miljö. Vi förutsätter att du, liksom våra övriga medarbetare, prioriterar, analyserar och bidrar på ett naturligt sätt till utvecklingen av verksamhetens och företagets rutiner. Vi tror att du är ingenjör inom miljö-, energi- eller processteknik. Kanske har du en bakgrund inom mark och anläggning. Dina kunskaper har du sannolikt fått genom högskolestudier och några års praktiskt arbete. Du är entreprenöriellt lagd och har ett brinnande intresse för människor, teknik och utveckling.


Vi samarbetar med Nina Sterning-Näslund på Fena rekrytering. Har du frågor är du välkommen att kontakta Nina, 070-660 26 24. Skicka din ansökan direkt till

nina@fenarekrytering.se, senast den 10 mars 2014 (förlängd ansökningstid).


Fackliga representanter

Sveriges Ingenjörer, Bengt Sjöström, 073-270 94 53, bengt.sjostrom@hemab.se

Vision, Rolf Byström, 0611-55 75 22, rolf.bystrom@hemab.se

Platsannons Platschef Älands återvinningsanläggning