Vi söker chef till affärsområde Vatten

Du får en spännande nyckelroll och kommer att vara med och forma framtiden för vår verksamhet. Du brinner för vattenfrågor, är en passionerad ledare, tycker om att utveckla talanger och har ett stort samhällsengagemang.

Arbetsbeskrivning

Du har det övergripande ansvaret för produktion och distribution av dricksvatten samt hantering av avloppsvatten med ledningsnät, vattenverk och avloppsverk. Inom affärsområdet arbetar 20 personer och ditt ansvarsområde innefattar ansvar för personal, budget, planering, drift och underhåll. Området är reglerat av såväl VA-tjänstlagen som miljöbalken och livsmedelslagen och utgör en samhällsviktig verksamhet med uppdrag att leverera dricksvatten av livsmedelskvalitet till kommunens invånare.

Rollen som chef för affärsområde Vatten är en spännande roll som kombinerar ansvar för daglig leverans med nutida och framtida utvecklingsfrågor. Ett nära och prestigelöst samarbete inom bolaget för att hitta synergier och förbättringar är viktigt, liksom ett gott samarbete med andra aktörer inom området. Affärsområdet är en stabil verksamhet med stor kompetens i organisationen. Du rapporterar till vd, sitter i HEMABs ledningsgrupp och är därmed med och utvecklar verksamheten i dess helhet.

Vem är du?

Du är redan idag en erfaren och trygg ledare som arbetar strategiskt, är tydlig i din kommunikation och har en utvecklad samarbetsförmåga. Du drivs av att nå resultat och är uthållig, samtidigt som du är flexibel och kan bistå med nya angreppssätt. Du har en magister- eller masterexamen inom teknik, naturvetenskap med i bagaget och gärna en god kunskap inom VA-området.

För att lyckas i rollen som chef för affärsområde Vatten är du van att ta initiativ och är affärsmässig. Du har kunskaper inom teknik, ekonomi, affärer, samhälle och hur lagar och regler styr. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda förändringsprocesser. Du har ett bra driv i arbetet och har ett engagemang som smittar. Har du erfarenhet av att hantera lagar och regleringar inom VA-området kombinerat med kunskaper i LEAN eller Six Sigma ser vi det som meriterande.

I rollen är det viktigt att du har goda hör-, tal-, skrift- och läskunskaper i svenska samt god läsförståelse i engelska. Du har B-körkort.

Om företaget

Härnösand Energi & Miljö AB (HEMAB) är en koncern i Höga Kusten med 140 anställda och en omsättning på 400 Mkr. Koncernens verksamheter elnät, fjärrvärme, återvinning, vatten, elförsäljning, vindkraft, biogas och infrastruktur för laddning av elbilar är viktiga för Härnösands fortsatt positiva utveckling. Vi tar en aktiv roll i lokalsamhället och arbetar bredare än bara våra verksamheter, exempelvis inom skola och integration. Hållbarhet är viktigt för oss och vi ser mångfald som en styrka för att skapa en pigg, attraktiv och välkomnande arbetsplats.

Härnösand är fantastiskt! Från bostaden och jobbet har du alla kommunikationer i din närhet och havsbad, segling, vandring och skidåkning finns bara några minuter bort. Din nya arbetsplats har moderna och ljusa lokaler med tillgång till gym, bastu och gruppträning på arbetstid.

Ansökan och frågor

Tjänsten är heltid och tillsvidare med förtroendearbetstid. Tillträde enligt överenskommelse. För denna tjänst kommer tester och bakgrundskontroller att utföras.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Amendo. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Katarina Joneström på telefon 070 – 299 95 65 eller mail katarina.jonestrom@amendo.se.

Skicka din ansökan via www.amendo.se Länk till annan webbplats. senast den 15 april 2019. Löpande urval kan komma att göras så vänta inte.

Fackliga företrädare

Sveriges Ingenjörer: Anders Nordin 070-376 48 91, anders.nordin@hemab.se

Vision: Krzysztof Lukaszewicz 070-190 51 66, krzysztof.lukaszewicz@hemab.se