Vi söker chef för affärsområde Elnät

Härnösand Energi & Miljö AB söker nu en Elnätchef som i en mycket spännande nyckelroll kommer att vara med och forma framtiden.

 

Arbetsbeskrivning

Du har det övergripande elnätansvaret, vilket innebär ansvar för personal, budget, planering, drift- och underhåll. I rollen ingår även att ansvara för och driva elnätets strategiska utvecklingsfrågor. Det pågår en omställning inom elområdet, som utmanar affärsmodellerna. Att möta och utveckla verksamheten utifrån de förutsättningarna blir ett mycket viktigt uppdrag för dig.

Affärsområde Elnät är en stabil verksamhet med stor kompetens i organisationen. Inom affärsområdet arbetar drygt 30 personer. Du rapporterar till vd, sitter i HEMABs ledningsgrupp och är därmed med och utvecklar verksamheten i dess helhet.

Kvalifikationer och egenskaper

Du är redan idag en erfaren och trygg ledare som arbetar strategiskt, är tydlig i din kommunikation och har en utvecklad samarbetsförmåga. Du har en magister- eller masterexamen inom teknik, naturvetenskap och/eller ekonomi med i bagaget och gärna en väl förankrad kunskap inom el- och energiområdet.

För att lyckas i rollen som Elnätschef är du van att ta initiativ, kan bistå med nya angreppssätt och är affärsmässig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda förändringsprocesser. Du har ett bra driv i arbetet och har ett engagemang som smittar. Har du erfarenhet av att hantera lagar och regleringar i en verksamhet är det meriterande.

I rollen som Elnätschef är det viktigt att du har goda hör, tal, skrift och läs-kunskaper i svenska samt god läsförståelse i engelska. Du har B-körkort.

Frågor och kontakt

I denna rekrytering samarbetar HEMAB med Amendo. Sök jobbet via deras webbsida.länk till annan webbplats

Tjänsten är heltid och tillsvidare med förtroendearbetstid. Tillträde enligt överenskommelse.

För denna tjänst kommer tester och bakgrundskontroller att utföras.
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Pernilla Keusch på telefon 073 042 19 36 eller mail pernilla.keusch@amendo.se. Skicka din ansökan via länkenlänk till annan webbplats eller www.amendo.selänk till annan webbplats senast den 2 december 2018. Löpande urval kan komma att göras så vänta inte.

Fackliga representanter

Sveriges Ingenjörer: Anders Nordin 070-376 48 91, anders.nordin@hemab.se
Vision: Krzysztof Lukaszewicz 070-190 51 66, krzysztof.lukaszewicz@hemab.se


Härnösand Energi & Miljö AB, HEMAB, är ett framåt och utvecklingsorienterat företag i Härnösand med 140 anställda. Våra verksamheter är viktiga för en hållbar utveckling av Härnösand. Vi arbetar främst med elnät, fjärrvärme, återvinning, vatten, vindkraft, biogas och laddinfrastruktur för elfordon. Vi vill vara i framkant inom hållbart samhällsbyggande och arbetar aktivt för att vara möjliggörare för utvecklingen. Att arbeta för att främja hälsa och välmående på arbetsplatsen, samt att bygga teamkompetens, är en självklarhet.