Vi söker beredare till affärsområde Elnät

Är du analytisk och tycker om att jobba med beredning och projektering inom elnät? Då har vi jobbet för dig! Vi söker dig som vill arbeta med beredning av våra arbeten i spänningsintervallet 0,4–24 kV i vårt elnätsområde.

Ett väl fungerade elnät är en förutsättning för en positiv samhällsutveckling. På affärsområde Elnät arbetar vi aktivt, strukturerat, proaktivt och långsiktigt för att skapa förutsättningar för att våra kunder ska kunna leva och verka i regionen.

Om jobbet

Du kommer att tillsammans med vår beredare och projektör ta fram arbetsunderlag för underhålls- och investeringsåtgärder i vårt elnät.

Du kommer bland annat jobba med:

 • beredning av ny- och ombyggnation av eldistributionsanläggningar
 • nätberäkningar
 • fältmätning, markundersökning, anläggningskonstruktion och utstakning
 • markutredning, värdering och förhandling samt skriva markavtal
 • att upprätta materialspecifikation, arbetskarta, arbetsmiljöplan och andra beredningshandlingar
 • kostnadskalkyler, offerter, uppdatera nätdokumentation och kunddokumentation
 • att ta fram faktaunderlag för elnätsprojekt

Arbetet är fritt och består av både kontors- och fältarbete som du själv styr över i det dagliga arbetet. Att delta i löpande utveckling av verksamhet och teknik är en viktig del i rollen.

Vem är du?

Beredningsarbetet är självständigt och kräver att du har en analytisk förmåga och kan se helheten gällande ekonomi, teknik, kvalitet och miljö samtidigt som du har kunden i fokus. Metod- och teknikutvecklingen går fort framåt inom området elteknik och du är intresserad av att lära nytt.

Arbetet är kundnära med bland annat markägare, kommuner och andra myndigheter, så viljan att ge god service kommer naturligt för dig. Arbetet innebär även många kontakter internt och du har lätt för att samarbeta med dina kollegor. Du kan även uttrycka dig väl såväl muntligt som skriftligt på svenska.

 • Du har högskoleutbildning med inriktning elkraftteknik eller motsvarande kunskaper förvärvade genom erfarenhet på elnätsområdet.
 • Utbildningarna EBR Beredare och Certifierad EBR Beredare är önskvärda.
 • Vi ser gärna att du har en bakgrund och erfarenhet som distributionselektriker.
 • Du ska även ha kunskap om stödsystem inom området, som GIS/NIS systemet dpPower och andra förekommande programvaror, eftersom datorn är ett viktigt arbetsredskap.

Körkort B är ett krav.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder ett rörligt arbete, stimulerande arbetsmiljö i ett team med god laganda och bra utvecklingsmöjligheter.

Tjänsten är på heltid och beredskapstjänstgöring kan komma att ingå.

Ansökan och frågor

Vi tillämpar KFS energiavtal och 6 månaders provanställning.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Stefan Vedin, Planeringschef, via telefon 070-249 79 65 eller mail stefan.vedin@hemab.se.

Ansök via ansokan@hemab.se senast den 19/1 -20. Urval sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag.

Facklig representant

Vision: Krzysztof Lukaszewicz, 070-190 51 66, kl@hemab.se

Sveriges Ingenjörer: Anders Nordin, 070-376 48 91 , anders.nordin@hemab.se

Om Härnösand Energi & Miljö AB

Härnösand Energi & Miljö AB (HEMAB) är en koncern i Höga Kusten med 140 anställda och en omsättning på 400 Mkr. Koncernens verksamheter elnät, fjärrvärme, återvinning, vatten, elförsäljning, vindkraft, biogas och infrastruktur för laddning av elbilar är viktiga för Härnösands fortsatt positiva utveckling. Vi tar en aktiv roll i lokalsamhället och arbetar bredare än bara våra verksamheter, exempelvis inom skola och integration. Hållbarhet är viktigt för oss och vi ser mångfald som en styrka för att skapa en pigg, attraktiv och välkomnande arbetsplats.

Härnösand är fantastiskt! Från bostaden och jobbet har du alla kommunikationer i din närhet och havsbad, segling, vandring och skidåkning finns bara några minuter bort. Din nya arbetsplats har moderna och ljusa lokaler med tillgång till gym, bastu och gruppträning på arbetstid.