Vindkraftbygget på Vårdkasen fortgår - vingtransport på gång och guidade visningar

De första delarna till vindkraftverket på Bräntberget, Vårdkasen, har monterats. Transport av de närmare 50 meter långa vingarna sker preliminärt måndag eftermiddag, tisdag förmiddag och tisdag eftermiddag.
Vingarna transporteras från Härnösands hamn till Bräntberget (Härnösands hamn - Stationsgatan - Järnvägsgatan - E4 - Storgatan - Brunnshusgatan - Hovsgatan - Solumsvägen - upp på Bräntberget).
 
Guidade visningar vid Bräntberget klockan 11.00 och 13.00 med start tisdag 10/1. Visningar sker så länge montaget pågår. Är väderförhållandena gynnsamma avslutas montaget i mitten av veckan, i annat fall pågår det längre.

Större besöksgrupper vänligen kontakta oss på telefon 0611-55 75 00.
 
Utanför guidade visningar är det av säkerhetsskäl inte tillåtet att vistas på eller i direkt anslutning till byggarbetsplatsen. Av samma anledning är det viktigt att inga bilar parkeras utmed vägen eller på uppställningsplatser på sådant vis att de kan försvåra för lastbilstransporterna upp till Bräntberget.
 
Tack på förhand för visad hänsyn!
 
När vindkraftverket på Bräntberget är rest flyttas kranen till Solumsklinten för att påbörja montage av vindkraftverket där, preliminärt i början av nästa vecka.

Mer information om projekt Vindkraft Vårdkasen finner du under rubriken Vindkraft i menyn till vänster.

Karta parkering och start guidade visningar.

Karta parkering och start guidade visningar.