Vill du bli vår projektledare inom digitalisering?

Vi söker nu en digitaliseringsexpert/digital utvecklare. Om du har intresse för Big Data analyser, AI, programmering, databaser och trivs att arbeta i projektform kan vi ha en spännande tjänst för dig!

Vi söker en ingenjör som på sikt ska bli vår digitaliseringsexpert/digitala utvecklare. Du kommer till en början vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos oss på HEMAB. Uppdraget är planerat att löpa fram till år 2021 och för rätt person är ambitionen därefter en överrekrytering till HEMAB. 

Vi arbetar aktivt med utvecklings- och organisationsfrågor och som en del av detta ska vi arbeta aktivt med digitalisering. Där kommer du ha en avgörande nyckelfunktion för hela organisationen. 

Arbetsuppgifter

Som ingenjör hos HEMAB kommer du ingå i organisationens utveckling & projekt avdelning och ha en nyckelfunktion gentemot interna och externa kontaktytor. Du kommer arbeta i ett projektnätverk med andra företag och universitet där ni utbyter erfarenheter och samarbetar i pågående uppdrag.

Dina vardagar kommer vara variationsrika. HEMAB erbjuder idag tjänster inom affärsområdena vatten, el och elnät, fjärrvärme, återvinning. Ditt jobb kommer vara att analysera data inom respektive affärsområden, utveckla algoritmer och innovativa visuella simuleringsmodeller med mål att skapa effektiva system samt bidra till att utveckla bolagets produkt och tjänsteutbud.

Du för ett nära samarbete med din arbetsledare och kommer verka som dennes operativa högra hand, du är en fena på att bryta ned information som resulterar i greppbar slutprodukt.

Vem är du?

Du har en adekvat högskoleutbildning. Kanske har du läst datavetenskap, eller liknande?  Oavsett är vi intresserade av att veta mer om dig och vad du kan bidra med till HEMAB. Du talar och skriver såväl flytande svenska som engelska då arbetsuppgifterna kräver det.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos HEMAB. Du är som person kreativ, initiativtagande och självgående – att visualisera slutprodukt och att bryta ned informationen till hanterbara data är din styrka. Du trivs i en operativ roll där du flexibelt strukturerar, organiserar och levererar utifrån uppsatta mål. Vidare tar du alltid för vana att analysera och jämföra nyinkomna data innan du träder tanke till handling.

Sammanfattningsvis har du i denna roll stora möjligheter att styra hur du vill utvecklas för att ta HEMAB till nästa nivå. Du har stora utvecklingsmöjligheter och vi ser en långsiktighet tillsammans med dig.

Om HEMAB

HEMAB är en hållbar verksamhet som värnar om sin personal och satsar på personal- och arbetsmiljöfrågor. Gillar du att träna? HEMAB har både gym och en mindre gympasal som du får använda. HEMAB anordnar dessutom regelbundet olika aktiviteter för personalen, det finns en el-cykel och bilpool om du måste åka på möten eller dylikt i närområdet. Kort och gott värnar HEMAB om dig och din arbetsmiljö!

HEMAB ägs av Härnösands kommun och ägardirektivet beslutas av Kommunfullmäktige. Bolaget ska bedrivas affärsmässigt, men inte vinstmaximerande. Låga priser prioriteras före avkastning. Bolaget är en viktig resurs i utvecklingsarbete och profilering av kommunen. Verksamheten skall omfatta: fjärrvärme, fastighetsrenhållning och återvinning, vatten och avlopp, elnät, vindkraft, biogasproduktion, fordonsgasstation, bredband, laddinfrastruktur och engagemang i lokalsamhället. HEMAB skapar innovativ samhällsnytta för ett attraktivt och hållbart Härnösand.

Ansökan och frågor

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och vårt önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@professionalsnord.se. Sök tjänsten via Professional Nords webbsida Länk till annan webbplats.. Urvalet gås igenom löpande och vi kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev på www.professionalsnord.se. Sista ansökningsdag 26 augusti.

START: Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Heltid
STAD: Härnösand
URVAL: Sker löpande
KONTAKT Professional Nord: Natalie Lindwe