Villaägarnas prisjämförelse – Härnösand billigast

HEMAB är billigast i Västernorrland på elnättjänster till villor. Jämfört med riksgenomsnittet är det 1535 kronor billigare per år i Härnösand. Det framgår av Villaägarnas nya prisanalys där man försökt likställa förutsättningarna för elnätverksamhet, såsom exempelvis kundtäthet, landsbygd och stad.

Härnösand har redan de lägsta priserna för ett flertal av de tjänster som levereras. Nu presenterar Villaägarnas riksförbund en ny typ av prisanalys och även där kommer Härnösand bra ut ur jämförelsen.


- Det känns glädjande att våra höga ambitioner ger resultat och dessutom ett erkännande, vilket faktiskt denna typ av nationella prisjämförelse ger oss, säger Ingemar Forzelius VD Härnösand Energi & Miljö AB. Det handlar om mål vi satt upp för att det ska gynna Härnösand och Härnösandsborna, så tillfredsställelsen över att nå målen känns synnerligen bra.


Enligt Villaägarnas prisanalys bland 161 svenska elnät hamnar Härnösand på en åttonde plats i riket och på en första plats i Västernorrland.


- Vårt mål har varit att bli billigast i länet, vilket vi nu lyckats med, säger Forzelius. Att vi dessutom hamnar på en så framskjuten plats som nummer åtta i riket känns även det sporrande. Jag har läst Villaägarnas rapport och det är häpnadsväckande vilka stora prisskillnader som förekommer, åtskilliga tusenlappar per år för en vanlig familj i villa.


Här finner du Villaägarnas nyhet "Tusentals kronor skiljer mellan kommunernas elnätavgifter" Länk till annan webbplats.