Vi hälsar Lena af Geijerstam Unger välkommen som ny vd

Under kvällens årsstämma tar Lena af Geijerstam Unger över rollen som vd för HEMAB.

Efter 12 år på posten som vd lämnar Ingemar Forzelius idag över stafettpinnen och det är en minst sagt motiverad efterträdare som kliver in i rollen.
– Nu kliar det i fingrarna att få sätta igång, säger Lena af Geijerstam Unger.

 

En period av att lyssna och lära

Lena af Geijerstam Unger kommer närmast från en tjänst som chef för säkerhet, hälsa, miljö och kvalitet vid Mondi Dynäs i Väja. Hon har under vintern gjort en turné bland HEMABs olika affärsområden och där träffat personalen för att presentera sig. Härnäst väntar en period av att på allvar sätta sig in bolagets verksamheter.
Först och främst vill jag lyssna och lära, konstaterar hon. Jag anser att ödmjukhet och prestigelöshet är framgångsfaktorer så här i början så det kommer prägla min inledande tid i bolaget. Mitt ledarskap vilar på affärsmässighet, respekt och medmänsklighet vilket väl stämmer in på de grundvärderingar HEMAB bedriver sin verksamhet utifrån.

 

Hållbarhet i fokus

HEMABs arbete präglas idag av ett uttalat hållbarhetsfokus och bolagets nya vision ”Vi skapar innovativ samhällsnytta för ett attraktivt och hållbart Härnösand” signalerar tydligt detta. I visionen ryms ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet och den tillträdande vd:n har en tydlig avsikt att fortsätta och utveckla bolaget enligt den linjen.
Jag har ett stort och genuint intresse för hållbarhetsfrågor med fokus på hållbara affärer, förklarar hon. Företaget har tagit många ambitiösa och intressanta initiativ och har ett gott rykte. Det vill jag fortsätta arbeta med och utveckla, även framåt.

En symbolisk överlämning av HEMABs nya vision från avgående vd Ingemar Forzelius till nytillträdda Lena af Geijerstam Unger. Nedan finner du ett videoklipp från årsstämman där Lena officiellt tillträdde.