Vi håller Härnösand rent hela sommaren

Avdelningen återvinning på HEMAB arbetar lika aktivt under hela sommaren för att se till att renhållningen fungerar som den ska, trots semestrar och rekordvärme så gör återvinningsavdelningen sitt yttersta för att hålla Härnösand rent.

Sommaren är här med den för många hett eftertraktade semestern men på återvinningsavdelningen på HEMAB är det fortfarande full fart. Att återvinning sker löpande hela tiden är en självklarhet. Återvinningen kan inte stanna av utan då kan det bli stora problem med att forsla bort återvinningsmaterial. Särskilt under sommaren är det viktigt att renhållningen fungerar då återvinningsmaterial annars kan orsaka hälso- och miljöproblem i värmen. Under sommaren så har allt fungerat lika bra som andra perioder tycker Kerstin Lindholm, Transportledare på AO-återvinning.

De gör ett riktigt bra jobb, man får göra sitt bästa med att heja på dem under arbetsdagen. De ska ha en stor eloge, menar Kerstin. Sommaren har varit väldigt varm och det gör jobbet mycket svårare för våra renhållningstekniker som måste arbeta i skyddskläder fast temperaturerna flera dagar har legat över 30 grader men trots detta har alla har gjort ett superjobb.

Under sommaren så arbetar det totalt 16 vikarier för att ordinarie renhållningstekniker och chaufförer ska få möjligheten att gå på semester och det kan skapa svårigheter då man måste kunna utrustningen och rutterna för att hinna med samma volym som tänkt, under vissa perioder så kan det också vara fler beställda extrahämtningar än vanligt och då blir det svårare att hinna med.

Det är klart att det kan vara svårt att hinna med hela tiden och vi är tacksamma när kunderna har förståelse, säger Kerstin. Alla gör sitt bästa för att det ska fungera men det är inte alltid möjligt att genomföra hämtningar direkt vid beställning, våra chaufförer är ute hela tiden, man kan få vara beredd på ett par dagar innan tömning.

Särskilt under sommarperioden så är det viktigt att man är ute i god tid när man gör beställningar, då slipper man väntetider. Genom att beställa i tid och vara proaktiv så ger det oss på HEMAB möjlighet att planera och genomföra turerna så effektivt som möjligt.

Kerstin Lindholm, transportledare på AO-återvinning

Kerstin Lindholm, transportledare på AO-återvinning

Andreas Ekberg är ute med den gasdrivna containerbilen för göra en hämtning. Containrarna hanteras sedan på Äland där de töms och rengörs.