Vi ber om ursäkt!

Just nu har vi det extra skräpigt runt våra anläggningar vid Västra Ringvägen. Ett trasigt ”fångstnät” och hårda vindar har ställt till problem. Nu genomförs en massiv städinsats.

- Vi ska ha ordning och reda och det ska hållas rent och snyggt. Nedskräpning ska inte vara ett problem, säger Andreas Einarsson på HEMAB. Just nu är 10 personer inkallade för att hjälpa till att städa i våra omgivningar på Västra Ringvägen, Jaktstigen och på Torsgatan och i helgen kommer en förening att städa inne på området.

Den innersta delen av vår yta där återvinningsmaterial hanteras omges till stora delar av nät som ska fånga skräp. Ett av dessa nät gick för en tid sedan sönder när en maskin fastnade i det.

- Det trasiga nätet är nu provisoriskt åtgärdat, men förbättringar ska ske. Det är olyckligt att vi spridit material runt omkring oss, men nu tar vi krafttag för att komma till rätta med bekymret och ber så hemskt mycket om ursäkt för att det blivit extra stökigt. Att det ibland sprids skräp kommer alltid att inträffa, men insatser ska anpassas över tid för att detta inte ska vara ett problem.

Hampus och Nabil är två av de 10 personer som genom en stor städinsats under fredagen plockar skräp som hamnat fel i omgivningarna på Västra Ringvägen, Jaktstigen och Torsgatan.