Välkommen till Kretsloppsparkens 5-årsjubileum

Nu fyller kretsloppsparken 5 år. Sedan juli 2013 har återvinningscentralen varit öppen för att bidra till ett mer hållbart Härnösand. På lördag firar vi tillsammans på kretsloppsparken, med en familjedag fullt med aktiviteter för stora som små!

Alla härnösandsbor är inbjudna att delta i firandet. För familjen finns det mängder av aktiviteter som att måla i det fria med återbruksmaterial, besöka hoppborgen, testa jättesudoku eller varför inte spela en omgång kubb.

Under dagen så bjuder vi alla på kaffe, saft, cupcakes, frukt och popcorn. Kom förbi och umgås eller ställ den där återvinningsfrågan du funderar på. Naturligtvis är parken även öppen så att du kan återvinna, precis som vilken lördag som helst.

– Sedan vi öppnade 2013 har vi återvunnit tonvis av material och mängden osorterat avfall i kommunen har också minskat varje år. Härnösandsborna är bra på att återvinna, självklart ska vi passa på att fira, säger Irene Hedlund, Affärsområdeschef på Återvinningen.

Återvinning, återbruk och social hållbarhet

Kretsloppsparken är främst till för att ta emot sorterat avfall men det är också möjligt att lämna hela saker på Återbruket, som kommer någon annan till nytta. Tack vare ett samarbete med Arbetslivsförvaltningen som bemannar parken, kan vi även erbjuda personer som av någon anledning står utanför den vanliga arbetsmarknaden en ny chans.

– Samarbetet mellan HEMAB och Arbetslivsförvaltningen, Arbete och Integration, kan vara livsförändrande för de personer som jobbar här. För många så innebär arbetet en meningsfull sysselsättning vilket också ger möjligheten till socialt umgänge, säger Veronika Ström Uotela, arbetsledare på anläggningen.

– Vi hoppas att så många som möjligt kommer och firar med oss på lördag, säger Irene Hedlund. Det är härnösandsborna som har gjort kretsloppsparken till vad den är!