Välkommen till Julbytardag på Härnösands Kretsloppspark

Alldeles för mycket julsaker hemma som du inte vill ha kvar? Eller saknar du den där extra tomten att ställa i fönstret? I vilket fall som helst är julbytardagen något för dig! Dessutom bidrar du till vår julgåva genom ditt besök.

Advent står för dörren och snart börjar det pyntas ute i stugorna. Under vecka 49 - den 2-6 december - tar Kretsloppsparken emot julsaker så som tomtar, glitter, julgranspynt och adventsstjärnor som du inte längre vill ha kvar och under lördagen den 7 december slår vi upp dörrarna till Julbytardagen.

Då bjuder vi på varm dryck och julig kaka, samtidigt som du, om du vill, kan gå runt och välja ut något snyggt julpynt som du tycker dig behöva. Du behöver inte lämna in något för att få komma och ta något annat med dig hem. Alla är välkomna!

Hållbarhetsperspektiv

Tanken till Julbytardagen är sprungen ur så väl ekonomiskt som ekologiskt och socialt hållbarhetsperspektiv.

Alla ska ha möjlighet att göra julfint hemma och det är naturligtvis bättre ur miljösynpunkt att ta tillvara pynt som redan finns producerat än att köpa nyproducerat. Bättre att återbruka än att köpa nytt!

Julgåva till Kyrkans Julgemenskap

För varje besökare på Julbytardagen skänker HEMAB en slant till Kyrkans Julgemenskap. På julafton och juldagen bjuder kyrkan in till julfirande för den som inte har någon annan att dela julefriden med. Vårt bidrag till detta engagemang är vår julgåva för 2019.

Välkommen till Kretsloppsparken under vecka 49!