Välkommen till festlig alpin avslutning

Vårfix i trädgården eller utförsåkning? På lördag 22 mars bjuds du och alla andra alpina fantaster till gratis åkning i Vårdkasbacken och massor med andra aktiviteter.

Idag har beslut fattats om att det blir Vårdkasdagen på lördag 22 mars, klockan 11-16.

Våren har anlänt och ätit upp den mesta snön, men på Vårdkasen har Härnösands Alpina fixat så anläggningen kan hållas öppen, vilket känns smått fantastiskt.

- De flesta har nog stuvat undan sin alpina utrustning, men nu är det dags att damma av den för att avnjuta en sista vårvinterdag i Vårdkasen, säger Andreas Einarsson marknads- och kommunikationschef på HEMAB.

Alpina skidutrustningar som vinster i pulkaracet för gammal och ung, gratis utförsåkning, varm dryck, draghundstaxi, bilutställning och ansiktsmålning.


- Tack vare fantastiskt arbete att fixa backen från Härnösands alpinas sida samt generösa kommunikationsinsatser från Allehanda media ser det ljust ut för att vi tillsammans ska lyckas fixa en härlig avrundning på skidsäsongen på lördag, säger Einarsson.


Med stor sannolikhet kan detta bli sista helgen med åkning i Vårdkasbacken.


- Vår förhoppning är att Härnösandsborna pausar trädgårdsbestyr och allmän städiver som normalt hör våren till och istället sluter upp bakom en alpin folkfest på Vårdkasen, säger Einarsson.


Volvo har bilutställning i backen och fart och fläkt utlovas av Härnösands draghundsklubb som ställer upp med hundtaxi.


- De framgångsrika draghundsutövarna i Härnösands draghundsklubb ställer upp och skjutsar runt alla barn. Det ska finnas något för alla kort och gott.


Pulkarace - tävla om två alpina skidpaket!

För dig som vill vara med i pulkaracet kan du delta i en av följande klasser: 


  • Startklass 1) upp till 12 år
  • Startklass 2) 13 år och uppåt


Den med två så lika åktider som möjligt vinner! Pulkaracet pågår hela dagen. Anmälan gör du på plats. Ta med egen pulka och hjälm. Vintriga priser!


Vinnarna presenteras här på www.hemab.se under vecka 13.


Familjedag på Vårdkasenlänk till annan webbplats (länk till annan webbplatsevenemang på Facebooklänk till annan webbplats)länk till annan webbplats


Annons i Tidningen Ångermanland fredag 21/3 och lördag 22/3. Klicka för att öppna pdf av annonsen.