Välbesökt Studentmingel i fint höstväder

Företagare samt studenter och lärare från Teknik College, Mittuniversitetet och Yrkeshögskolan minglade och knöt kontakter i Härnösands Energipark.
Torsdag 11 oktober vart en strålande fin dag med myller i Härnösands Energipark. Representanter från Xavitech AB och Edmolift AB berättade om den spännande utveckling deras företag står inför samt behov av nyrekrytering.

Entreprenören Hugo Wikström fick en hel del frågor om algodling och Olle Olsson från Absolicon beskrev företagets arbete på den världsomspännande solenergimarknaden där de befinner sig. Pär Marklund från HEMAB berättade om drivkrafterna bakom etableringen av och syftet med Härnösands Energipark.

- En riktigt bra dag, säger Andreas Einarsson från HEMAB. Som representant för arrangörerna kan jag uttrycka vår gemensamma glädje över uppslutningen. Och av alla engagerade frågor att döma var det uppskattat. Vi siktar på att finslipa upplägget och göra det till en årlig tradition av kick-off karaktär för teknikstudenter i Härnösand inför höstterminen. Nästa år kommer vi att hålla till hos ett annat Härnösandsföretag.

Entreprenören Hugo Wikströms beskrivning av algodlingsprojektet med slutmål att producera bioolja väckte intresse med många frågor. Foto: Lina Landell.

Utvecklingsingenjör Olle Olsson från Absolicon presenterar deras solkraftverk som producerer solenergi till alla fjärrvärmekunder i Härnösand. Foto: Lina Landell.

Representanter från Härnösands FF grillade hamburgare och korv samt bjöd på fika. Foto: Lina Landell.

Hungriga studenter förser sig. Foto: Lina Landell.

Drygt 100 besökare deltog under Studentmingel 2012 i Härnösands Energipark. Foto: Lina Landell.