Välbesökt familjedag på Vårdkasen

Ett varmt tack till alla som kom till familjedagen på Vårdkasen i lördags! Vi fick en strålande dag med en massa härlig vårvintersol och litervis med varm saft som delades ut till glada besökare. Vilken dag!

Solen strålade från en klarblå himmel och backen såg fantastisk ut när vi började ställa iordning allt på lördag morgon.


- Det kändes ända från tårna att det skulle bli en toppendag, säger Andreas Einarsson, marknads- och kommunikationschef på HEMAB. Vi är jätteglada att så många tog en paus från trädgårdssysslorna och tog chansen till ett sista åk för säsongen.


Med tanke på den tidiga våren och den påtagliga bristen på snö nere i stan är vi mycket nöjda med antalet besökare på familjedagen. Uppskattningsvis 400 personer passade på att ta en sväng till Vårdkasen under lördagen.


- Jag är obotlig optimist, men innan lördag trodde nog ändå inte att det skulle komma så många, säger Kicki Nylund från Härnösands Alpina. Men vi är så glada att vi fick ett riktigt klang- och jubelavslut på säsongen. Alla var verkligen på tårna hela dagen och det var fantastiskt roligt för HEMAB också att allt gick så bra, säger hon.


Det var inte bara skidåkare som sökte sig upp på berget under lördagen.


- Många som kom var inte skidåkare, utan tog bara vägarna förbi för att ta en fika eller för att kolla in HEMABs aktiviteter. Det var jätteroligt att se. Vilken lyckad dag! skrattar Kicki.


En av alla aktiviteter under dagen var pulkaracet, där man kunde vinna fina priser i form av skidpaket. Utmaningen var att åka två gånger med så lika tider som möjligt.


Vi säger stort grattis till Ebba Frank Saltin, 5 år,  som vann barnklassen med tiderna 11,54 och 11,56. GRATTIS!


Vi säger även stort grattis till Örjan Nordhage som vann vuxenklassen med tiderna 8,19 och 8,26. GRATTIS!


Avslutningsvis ett varmt tack till våra medarrangörer;

Härnösands Alpina - ni gjorde en fantastisk insats innan lördagen med att preppa backen och tack för ett härligt samarbete under dagen.


Härnösands BK/Draghundsklubben - tack för ett gott samarbete och alla glada barnansikten ni lockade fram med era härliga hundar.


Och tack till Allehanda för samarbetet med annonsering.