Välbesökt evenemangshelg i strålande vårsol

Det blev en härlig vårhelg i Härnösand och vi hade ett späckat schema med aktiviteter.

Under lördagen hölls Privilegiedagen på Rådhuset där det firades att Härnösand haft stadsprivilegier i hela 433 år och därmed är Norrlands tredje äldsta stad. HEMAB representerades av vår styrelse genom Lotta Wisén, Eva Goës och Lennart Bolander som fick ett bra tillfälle att bland annat prata elförsäljning med härnösandsborna. Det var ett välbesökt arrangemang där besökarna även bjöds på en särskild privilegiebakelse.

På söndag var det så dags för att avsluta sportlovet på Högslätten där vi tillsammans med AIK Hockey, HAIK, och Curlingklubben hade bjudit in vintersportsugna barn och vuxna att prova på ishockey, bandy och curling. Vädret visade sig från sin allra bästa sida och ett par hundra nyfikna deltagare passade på att spendera dagen i solskenet tillsammans med oss. Många hade aldrig stått på ett par skridskor tidigare och än mindre sopat en curlingbana vilket ledde till många roliga ögonblick och säkert blodad tand hos flera.

Vi vill passa på att rikta ett stort tack till de deltagande föreningarna som hade ordnat med fri låneutrustning och instruktörer som fanns på plats under hela dagen.

Nu på lördag den 17 mars anordnar vi familjedag i slalombacken på Vårdkasen med fri åkning mellan 11-16. Vi ses väl där?

Lotta Wisén, Lennart Bolander och Eva Goës sitter alla i HEMABs styrelse och under Privilegiedagen bjuds alla kommunala bolag och nämnder in för att fira Härnösand.

Det är inte lätt att åka skridskor men med en hjälpande hand ut på isen så känns det tryggare.

Det fanns skridskor i alla storlekar att låna.

Blivande OS-medaljör månne?