Utomhusbio i Härnösand

Fredag 11 maj arrangerar tre gymnasietjejer bio utomhus vid Länsmuséet på Murberget i Härnösand. HEMAB är stolt sponsor.
Camilla, Therese och Josefine heter Härnösandstjejerna som arrangerar Utomhusbio. Evenemanget är ett projektarbete kopplat till deras utbildning vid Härnösands gymnasium. Filmen de valt heter the Notebook, ett mycket sevärt romantiskt drama baserat på boken med samma namn av Nicholas Sparks.

Hur fick ni den här idéen egentligen?
- Vi ville göra något annorlunda som intresserar oss och andra ungdomar i stan och inspiration från amerikanska filmer om driveinbio fick idéen att spira, säger Josefine Brunnström, en av de tre arrangörerna. Vi stävar efter en hög mysfaktor med god stämmning och glada miner. Vi hoppas på bra väder så det kommer flera hundra filmälskare säger Josefine.

HEMAB som vill vara en aktiv partner i olika lokala och framåtsträvande evenemang och händelser är en av sponsorerna.

- För vår del tvekade vi inte en sekund då dessa tre engagerade och kreativa tjejer presenterade iden med utomhusbio för oss, säger Andreas Einarsson. Förutom att idén är annorlunda och kul så bidrar tjejernas engagemang och entusiasm mycket till att vi vill sponsra evenemanget. Gratis popcorn till alla besökare blir resultatet av HEMABs insats.

Fakta Utomhusbio i Härnösand:

  • Kvällen börjar kl 21 med akustisk musik av Atomic age.
  • Filmen the Notebook startar efter musikframträdandet i skymningen ca kl 21.45.
  • Skärmen som filmen visas på är 4,3 x 6,3 meter och riggas vid scenen på Murberget.
  • Sveriges radio P4 och tidningen Yippie har uppmärksammat eventet.

Mer information om Utomhusbio finner du på www.facebook.com/utebio Länk till annan webbplats.

Mer information finns på: www.facebook.com/utebio