Utbildningar som ger jobb

Sök en utbildning som leder till jobb och värnar om hållbar teknik- och miljöutveckling. I regionen finns heta YH-utbildningar inom områdena bredband- miljö- och energiteknik. Ansök innan 15 maj och bli en kvalificerad medarbetare inom växande framtidsbranscher.

HEMAB medverkar i ett flertal utbildningar i samarbete med olika utbildningsanordnare inom alla utbildningsskikt; grundskola, gymnasium, Yrkeshögskola (YH) och Universitet.


- Ibland agerar vi sponsor rent ekonomiskt, men det vanligaste är att vi medverkar i styrning eller utveckling av utbildningar, säger Andreas Einarsson på HEMAB. Ibland ger vi även kurser och självfallet tar vi emot studiebesök, praktikanter och ex-jobbare.


Heta Utbildningar ger bland annat Bredbandsprojektör, Drifttekniker inom kraft och värme och Solenergiingenjör med VVS-kompetens.


Vi ser ett stadigt intresse för våra energiutbildningar, säger Maria Kalén, utbildningssamordnare på Heta Utbildningar i Härnösand.


Nystart för eltekniker

– I höst kan vi dessutom erbjuda en nystart för elkrafttekniker-utbildningen som vi gett tidigare och nu fått beviljat att köra igen, berättar Maria Kalén.


Utbildningarna inom yrkeshögskolan är skräddarsydda i nära samarbete med arbetslivet. Innehåll och inriktning varierar beroende på arbetsmarknadens behov och syftar till att leda till jobb direkt efter examen. De framtida arbetsgivarna sitter ofta i utbildningarnas ledningsgrupper, vilket ger en unik match mot arbetslivets krav.


Utbildare från branschen

Big Peak erbjuder yrkeshögskole utbildningar i Sundsvall inom Vatten- och miljöteknik samt Biogas- och processteknik.


I ledningsgruppen för utbildningarna finns tolv av Västernorrlands kommunala vatten- och avloppsreningsverk, däribland HEMAB i Härnösand.


– Även våra utbildare är ju konsulter från branschen. Det är viktigt för att få tillgång till dagsfärsk kunskap, säger Robert Sahrling, utbildningssamordnare för Big Peak i Sundsvall.


Den 15 maj är det sista ansökningsdag för Vatten- och miljöteknik, en YH-utbildning som hade sitt första intag i höstas.


– Utbildningen har fungerat bra. Just nu är våra studenter ute på sina praktikplatser. Praktik på arbetsplatser är en viktig del av yrkeshögskolan som styrs av branschens behov och krav. Nu blir det spännande att se hur många ansökningar vi får in inför hösten, säger Robert Sahrling.


FAKTA YH-utbildningar i regionen

Utbildningar som anordnas av Heta Utbildningar i Härnösand (axplock): Bredbandsprojektör (ansök innan 15 maj)

Solenergiingenjör (ansök innan 15 maj)

Elkrafttekniker (ansök innan 15 maj)

Drifttekniker kraft och värme (ansök innan 15 maj)

Läs mer och sök här: www.hetautbildningar.se Länk till annan webbplats.


Utbildningar som anordnas i Sundsvall av Big Peak:

Vatten- och Miljöteknik (ansök innan 15 maj)

Biogas- och processteknik (ansök innan 31 aug)

Läs mer och sök här: www.bigpeak.se Länk till annan webbplats.

Vatten är människans allra viktigaste livsmedel. Därför är det också av stor vikt att det vatten vi dricker och släpper tillbaka ut i naturen har en hög renhetshalt. Den 2-åriga YH-utbildningen Vatten- och miljöteknik i Sundsvall ger dig möjlighet att arbeta aktivt med vårt kretslopp. Foto: Big Peak.

Nystart för elkrafttekniker på Heta Utbildningar i Härnösand! Nu är det dags att söka till höstens utbildningar. I regionen finns energiutbildningar inom flera framtidsbranscher som har ett stort behov av att nyanställa. Foto: Heta Utbildningar.