Uppåt i miljöranking för kommunen

Härnösands kommun klättrar hela 97 placeringar i Miljöaktuellts kommunranking 2013 och hamnar därmed på plats 71 av landets 290 kommuner. På HEMAB är vi stolta att vara en del av miljösatsningen.

I förlängningen siktar Härnösands kommun på att allt avfall ska ingå i ett kretslopp. Siktet sätts högt för att regeringens generationsmål ska kunna nås. Ett mål som innebär att vi till nästa generation ska kunna lämna över ett samhälle där de stora miljöproblemen i Sverige är lösta.


Så här långt har resultaten av arbetet inte låtit vänta på sig. På två år har Härnösand gått från att vara lägst till högst rankade kommun i Ångermanland i miljörankingen. Mycket är på gång för att kommunen ska klättra ytterligare på rankingstegen och HEMAB är en del av det arbetet.


Återvinning och återbruk

Den 15 juli smygöppnar Härnösands Kretsloppspark, som är en stor satsning på både återvinning och återbruk. Det senare i samarbete med Härnösands kommun som i sin tur träffat överenskommelse med Erikshjälpen. Den stora invigningen blir i september, så håll ögonen öppna.


Insamling av matavfall

Arbetet inför införandet av hemsortering och matavfallsinsamling är i full gång på HEMAB och nästa år går startskottet. Men redan nu kan den som så önskar få information om projektet, till exempel under Härnösandsdagen 20 juli, då HEMAB deltar i familjefesten på Mellanholmen.


Läs mer om kommunrankingen här:

http://www.kommunranking.se/länk till annan webbplats