Tips och råd vid elavbrott

Ångermanland och Härnösand drabbas ibland av kraftiga oväder med starka vindar. Här finner du tips och råd inför vintern, då konsekvenserna av ett längre elavbrott kan bli mycket påtagliga.

Starka vindar, tillsammans med stora mängder snö, kan orsaka att träd knäcks och faller över elledningar - med avbrott som följd. Det finns många saker du kan göra för att förbereda dig inför ett elavbrott.

Ta gärna del av den driftinformation vi publicerar här på www.hemab.se. Där kan du också mycket enkelt prenumerera på den informationen genom att ange din e-postadress. Du kan välja att få driftinformation om avbrott som gäller elnät, vatten och/eller fjärrvärme.

Handfasta råd inför ett elavbrott finns det gott om:

Nyttig information från myndigheter

Krisinformation via sociala medier

App håller dig uppdaterad

Du kan följa krisinformation.se för smarta telefoner och surfplattor. Appen finns tillgänglig för Android, iOS och Windows.

Vädersäkring av elnätet pågår

Vi har under lång tid konsekvent moderniserat Härnösands elnät genom att byta ut gamla friledningar mot isolerade jord- eller hängkabel. Det gör vi för att förbättra leveranssäkerheten och minimera risken för elavbrott. Målet är att vårt högspänningsnät ska vara vädersäkrat till 2020.

Kontakt

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta Per Mellberg, affärsområdeschef Elnät, på 0611-55 75 08 eller per.mellberg@hemab.se

Röjning i skogen efter stormen Ivar. Foto: Anna Thors

Röjning i skogen efter stormen Ivar. Foto: Anna Thors