Tidigare sophämtning för kunder vars ordinarie hämtning infaller under jul och nyår

För att ge vår personal viss ledighet och välförtjänt avkoppling i jul och nyår har rutter tillfälligt ändrats och tidigarelagts. Vår bedömning är att detta ska fungera och hoppas på din förståelse om du är en av de berörda. OBS! Ändringen gäller även Viksjö med flera med ordinarie sophämtning 20 december.

Kunder på följande platser/områden samt i dess närhet berörs:

Viksjö, Stenhammar, Prostvägen, Kempevägen, Byåker, Hammarvägen, Huggning, Norrstig, Nässland, Saltvik, Brunne, Hanaberg, Smöråker, Ultrå med flera, Antjärn, Byn, Bölen, Uland, Starred, Östanvik, Veda, Hälledal, Gammelvägen, Hemsön, Rö, Vålånger, Ulvvik, Haga, Sockenvägen, Hälletorp, Säbråvägen, Södra Vägen, Lövudden, Artillerigatan, Fiskekroken, Utmarksstigen, Gånsvik, Näs, Murberget och Änget.

- Att planera bemanning under storhelger och semesterperioden är alltid en utmaning, säger arbetsledare Återvinning Anders Svanholm. Årets planering har tagit fasta på att vi vill försöka ge vår personal en skön avkoppling under julhelgen och med vissa ingrepp i körturerna så är det möjligt. Nu hoppas jag på förståelse hos våra kunder så att detta ska kunna flyta på fint.

Informationen om att denna förändring sker kommer att nå ut till vissa av berörda kunder medan andra kanske nås av informationen för sent eller inte alls.

- Vi kommer att skicka ut SMS till de kunder vars mobilnummer vi har tillgång till via en särskild SMS-tjänst (UMS) vi testar, säger Svanholm. Utöver det läger vi ut en information på vår hemsida samt delar i sociala medier. På så vis hoppas vi på att nå så många det bara går.

För dig som får överfullt i tunnan på grund av extra lång väntan mellan tömningar medges att en extra säck för brännbart ställs ut bredvid kärlet vid nästkommande ordinarie hämtningstillfälle efter jul- och nyår.

Tillfälliga sophämtningsdagar:

Onsdag 18/12

Turen runt Viksjö som egentligen skulle ha ordinarie dag 20/12

Fredag den 20/12

Turen runt Näs, Gånsvik, Murberget och Änget med normal ordinarie tömningsdag den 24/12.

Lördag och söndag 21-22/12 (Låt kärlen stå framme hela helgen från lördag kl. 06.00)

Turerna runt Veda, Hälledal, Gammelvägen, Hemsön, Rö, Vålånger, Ulvvik Haga, Sockenvägen, Hälletorp, Säbråvägen, Södra Vägen, Lövudden, Artillerigatan, Fiskekroken, Utmarksstigen med normal tömningsdag 25-26/12.

Lördag och söndag 28-29/12 (Låt kärlen stå framme hela helgen från lördag kl. 06.00)

Turerna runt Brunne, Hanaberg, Smöråker, Ultrå med flera, Antjärn, Byn, Bölen, Uland, Starred, Östanvik, Stenhammar, Prostvägen, Kempevägen, Byåker, Hammarvägen, Huggning, Norrstig, Nässland, Saltvik, som normalt ska köras den 31/12-1/1.