Ta det lugnt i trafiken, vi är riktiga mjukisar

Ibland händer det som inte får hända och oftast beror det på för höga hastigheter och dålig uppsikt.

HEMAB har många chaufförer och personer som arbetar i anslutning till vägar med mycket trafik som vittnar om att det känns osäkert vid arbete i trafiken. Det kan handla om höga hastigheter och bilar som kör väldigt nära arbetsfordon. En livsfarlig situation för personal som arbetar runt omkring arbetsfordonet och som då är skymd.

– I det här jobbet så kör vi på alla vägar i kommunen, mer trafikerade vägar vill man inte stanna på men står det tunnor där så måste man, säger Niklas Wassberg Renhållningsarbetare på HEMAB.

Många tror att personal på återvinning inte behöver lämna bilen men det stämmer tyvärr inte, chaufförerna inom återvinning måste röra sig utanför flerfacksbilarna för att kunna dra fram, tömma kärl och koppla fast containrar i lyften.

För personer inom fjärrvärme så är det liknande upplevelser där man vid t.ex. ledningsgrävningar kan vara i princip osynlig för andra trafikanter när man befinner sig i en ledningsgrop eller omkring annan utrustning.

Vid högre hastigheter och små vägar så kan olyckan vara väldigt nära till och vi vill uppmana våra medtrafikanter till att ta det lugnt när de kör förbi HEMABs arbetsfordon, bara för att du inte ser någon omkring fordonen innebär det inte att det inte är någon som kan gå fram.

– Vi har stor respekt för att vi framför stora fordon och då måste man köra försiktigt, vi måste ta hand om varandra. Alla vill vi komma hem till familjen efter jobbet, säger Niklas