Tack till alla som kom till Smitingen

Vilken trailfest det blev i lördags! Uppskattningsvis omkring 200 personer kom till Smitingen för att heja fram löparna i Härnö Trail och äta grillad korv.

Vädrets makter var med oss och solen skänkte åtminstone tidvis extra ljus till evenemanget i lördags. Visst var vinden lite kall, men vad gjorde det när man kunde värma sig med en korv? Många var glatt överraskade och positiva till att kunna ta en vurre samtidigt som de hejade på nära och kära när de nådde mellantidskontrollen på Smitingen.

- Det blev en fantastisk dag, med många besökare och härligt väder, säger Andreas Einarsson Chef för Kommunikation och marknad på HEMAB. Vi är stolta sponsorer av Härnö Trail och att deltagarantalet slog nya rekord i år visar verkligen hur populärt det är att vistas i vår vackra natur här i Härnösand, konstaterar han.

Tack till alla som kom och pratade med oss och åt korv, tack till Härnö Trail/Härnösands OK som arrangerar evenemanget och tack till alla fantastiska kämpar som tog sig runt, vare sig ni tog er an den korta, mellan eller långa distansen. Bra jobbat allihop!

Läs mer om årets Härnö Trail och resultaten på allehanda.se Länk till annan webbplats.

Smitingen från ovan. Beachflaggor i sanden och en löpare i förgrunden, längre bort en folksamling och fler löpare
Smitingen. Beachflaggor på rad och bredvid dem några löpare med ryggen mot kameran.
HEMAB-medarbetare grillar korv och bjuder besökarna

Kön till korvgrillningen var tidvis lång

En löare med nummerlapp på bröstet äter korv och ser glad ut. Havet syns i bakgrunden

En löpare tog sig tid att stanna och äta en korv innan han fortsatte loppet