Studiebesök i återvinningens tecken

Igår besöktes HEMAB av Per-Olof Hallberg från Gästrike återvinnare. Med på besöket var även Håkan Vesterlund från kärltillverkaren PWS. Syftet med studiebesöket var att studera flerfackskärlen och se hur systemet fungerar i praktiken. 

– Det har varit en rolig dag! Jag har fått en bra inblick i hur flerfackskärlen fungerar, och det var kul att se hur ni arbetar på HEMAB, sa Per-Olof Hallberg, chef för internationella relationer, Gästrike återvinnare, efter besöket.


Besökarna togs emot av Anders Karlsson, arbetsledare Återvinning, HEMAB, som presenterade hela processen med implementeringen av flerfackskärlen i Härnösand. Därefter fick de åka på en rundtur för att se hur tömningen av flerfackskärlen fungerar i praktiken. 


– Det är otroligt givande att träffas och utbyta idéer. Särskilt när du får chans att träffa dem som arbetar dagligen med det praktiska arbetet. Jag skulle gärna se en lösning med flerfackskärl eller liknande i vårt verksamhetsområde också, säger Per-Olof.


PWS är i dagsläget ensam leverantör av flerfackskärl i Sverige. Efter en förfrågan från Gästrike återvinnare om ett studiebesök om flerfackskärl, beslutade de att vända sig till HEMAB.

– Vi har många kunder som valt flerfackskärl i södra Sverige, men HEMAB är först i Norrland. Det är riktigt roligt att se att det satsas även här, säger Håkan Vesterlund, regionchef Sverige, försäljning, PWS.

Per-Olof dokumenterar tömningen av flerfackskärlen till flerfacksbilarna.