Störningar i sophämtningen

Vissa vägar på landsbygden är på grund av all snö svårframkomliga för våra renhållningsfordon och vissa områden har blivit utan sophämtning.

- Idag på annandagen har tyvärr många kunder i stora delar av Stigsjö drabbats då vi inte kommit fram på vissa ställen, säger Marie Örjestål arbetsledare på Renhållningen. Många timmars väntan på bärgningshjälp har förskjutit hela körturer.


Kunder som drabbats av utebliven sophämtning har möjlighet att vid nästa ordinarie hämtningstillfälle ställa ut en extra säck bredvid tunnan.


- Om det handlar om enstaka kunder som drabbas brukar vi kunna lösa det med hämtning strax inpå, men då snöförhållandena är som de varit nu julhelgen har vi tyvärr ingen möjlighet att jobba ikapp. Vi vädjar till de drabbade kunderna att ställa ut en extra säck vid nästa ordinarie hämtningstillfälle istället, säger Örjestål.


- När snöröjningen på landsbygdsvägarna kommer ikapp bör vår hämtningsverksamhet flyta på bättre igen, men så länge förhållandena är ansträngda går det tyvärr inte att utesluta ytterligare störningar, säger Örjestål.