Stormvarning utfärdad - är du förberedd?

Under juldagen har SMHI utfärdad stormvarning för bland annat Västernorrland. Vi på HEMAB förbereder oss. Är du förberedd?

Det verkar som att december är en extra stormig månad. Dagmar, Ivar och Sven är några av de stormar som har passerat under december månad de senaste åren och nu varnar SMHI för en ny storm - Staffan - som är på väg in västerifrån.

 

Viktiga förberedelser

Vår förhoppning är såklart att stormen bedarrar innan den når kusten, men vi förbereder oss ändå, för säkerhets skull.

 

Vi råder allmänheten att ha en fulladdad mobil, stearinljus och en batteridriven radio tillgängliga om det är möjligt. På vår webbsida kan du läsa mer om vad du kan göra för att förbereda dig inför en eventuell storm. Vad som är bra att tänka på och hur du bör agera om det blir strömavbrott. Ta gärna en titt där.

 

- Det kanske verkar konstigt att vi arbetar med webbsidan som informationskanal om elen försvinner, men eftersom många nyttjar mobiltelefoner för att nå Internet så fungerar driftinformations-tjänsten ändå förvånansvärt bra, så länge mobiltelefonnäten är i drift, säger Andreas Einarsson, Marknads- och kommunkationschef på HEMAB.

 

Om stormen drabbar Västernorrland kommer vi gå ut med driftinformation med jämna mellanrum, om det aktuella läget. Prenumerera gärna på driftinformationen så får du den direkt i mailen/mobilen.