Stöd Barncancerfonden och få ett sopkärl

Kärlen är praktiska för föreningar eller privatpersoner att förvara klubbor och bollar i eller kanske att samla löv i. Den som önskar få ett kärl behöver besöka HEMAB för att skänka en slant.

I samband med införandet av matavfallsinsamling i Härnösand har vi bytt sopkärl hos många kunder. De flesta av de äldre gröna kärlen har återvunnits, men ett antal av de finare kärlen har sparats i syfte att kunna återanvändas.


- I matavfallsprojektet var det viktigt för oss att se till att samtliga kärl blev insamlade i samband med att nya ställdes ut till villakunderna, säger Andreas Einarsson marknads- och kommunikationschef på HEMAB. Det var en fråga om ordning och reda samt för att ta bort id-märkningen av kärlen. Men nu erbjuder vi kärl till de som önskar.


Ett välgörenhetsprojekt är skapat i form av ett samarbete med Barncancerfonden där alla insamlade pengar från Härnösandsborna oavkortat tillfaller en bra sak.


Per-Erik Lindgren arbetar i Umeå och är ansvarig för bössinsamlingar för Barncancerfonden.


- Det här tycker vi är ett väldigt roligt initiativ, säger Per Erik Lindgren från Barncancerfonden Norra. Ibland handlar samarbeten om någon typ av vinstdelning, men i vissa fall som nu med HEMAB, sker samarbetet utifrån att alla intäkter tillfaller Barncancerfonden och det känns naturligtvis extra roligt. Samtidigt som vi riktar ett tack till HEMAB håller vi nu tummarna att Härnösandsborna tar chansen att skänka en slant och komma över ett kärl.


Hur fungerar upplägget för den person, förening eller företag som vill ha ett kärl?


- Upplägget är väldigt enkelt, säger Einarsson. Skänk 100 kronor eller mer så får du ett sopkärl. Rutinerna som arbetats fram är väldigt enkla och ska säkerställa att alla insamlade pengar tillfaller Barncancerfonden. Vill man ha ett kärl eller bara skänka en slant är man välkommen till vårt kontor på Västra Ringvägen 125 i Härnösand.


Samarbetet är startat, vilket innebär att man redan nu kan skrida till verket om man önskar ett kärl.


- Antalet kärl är begränsat så vi får se hur länge erbjudandet finns, säger Einarsson. Det måste helt enkelt vara först till kvarnen som gäller. Vill man veta om det finns kärl kvar kan man ringa eller e-posta oss i förväg.


Receptionen på Västra Ringvägen 125 är öppen måndag-fredag klockan 07-16, 0611-55 75 00, info@hemab.se.

Barncancerfonden Norra

Barncancerfonden Norra