Sponsorskap blir till mästerskap i cykel

I helgen 29-30 augusti går Norrländska Mästerskapen i cykel av stapeln i Härnösand. HEMAB har länge sponsrat arrangörerna Härnösands Cykelklubb, och blir nu även stolt sponsor av evenemanget.

– Vi har länge haft ett samarbete med HEMAB som vi är mycket nöjda med. Utan sponsringen skulle genomförandet av mästerskapen bli svårt, säger Anders Nyström, styrelseledamot i HCK och banchef på mästerskapen.


Under mästerskapen tävlas det i två discipliner, Landsvägs och Mountainbike. Landsvägs är, precis som det låter, lopp som körs på landsvägar.

I Mountainbike cyklar de tävlande på en bana genom skogen. Deltagarna är indelade i klasser enligt Svenska cykelförbundets mästerskapsregler. Dessutom kommer det finnas separata dam- och herrsportklasser, som tävlar utanför mästerskapen.


Många skickliga cyklister kommer delta i mästerskapen, men det är framförallt ungdomarna som är förhandsfavoriter. Bland annat deltar Edvin Lindh, Svensk sprintmästare i Mountainbike i P15-16-klassen.

– Våra 15-16-ungdomar är utan tvekan stjärnskotten, säger Anders Nyström.


Både HEMAB och HCK hoppas förstås på många besökare under mästerskapen, och Anders är hoppfull.

– Om det kommer 200 personer blir jag jätteglad. Om det kommer 300 personer blir det riktig fest, säger han.Edvin Lindh årets Svenska mästare i Mountainbike-sprint klass P15-16 tävlar i Norrländska Mästerskapen i Härnösand.

     
 Lördag 29/8 Söndag 30/8 
     
  » Tävlingarna i Landsvägsdisciplinen startar klockan 14.00.  » Tävlingarna i Mountainbikedisciplinen startar klockan 10.00.  
  » Start och målgång är belägen vid före detta Ultrå skola, nära Stigsjö kyrka.  » Banorna är belägna uppe vid stadion på Vårdkasens friluftsområde. 
  » Loppet fortsätter på en bana runt Långsjön.  » Bäst överblick får du mellan stadion och de stora vindkraftverken.