Sommarjobbare på uppdrag av HEMAB

Nu har vi gått in i semestertider på HEMAB och liksom tidigare år har vi ett stort antal sommarjobbare inne som hjälper oss få lite semester.

Många sökte sommarjobb på HEMAB i år. Av de 130 sökande har ett 30-tal fått möjlighet att utöka både kassan och sin erfarenhetsbank på HEMAB i sommar. Deras uppgifter består bland annat av att städa lokaler, röja gräs vid marknätstationer och sköta underhållsarbete av olika slag.


Några av våra sommarjobbare kan du stöta på när de är ute på jobb. Till exempel har de som jobbar på Återvinning bland annat som uppdrag att åka runt till platser där vårt system har indikerat något är fel med ett avfallskärl.


- Felindikeringen kan innebära att ett kärl är felplacerat, att det saknar "tag" som gör att vi kan läsa av det, eller något annat, säger Joakim Nordkvist, affärsområdeschef för Återvinning. För att kunna utföra sin uppgift behöver våra sommarjobbare då ibland gå in på tomter, men eftersom våra de alltid bär kläder märkta med vår logga är de lätta att känna igen, säger Nordkvist.


Våra sommarjobbare kör även bilar som är märkta med HEMABs logga.


Slutdatum för att söka sommarjobb på HEMAB är den 31 mars varje år.