Snart startar uppbyggnaden av Återbruket

Nu är upphandlingen för återuppbyggnaden av Återbruket vid Härnösands Kretsloppspark helt klar och beställningen av arbetet är färdig.

Den 4 augusti undertecknades det slutgiltiga kontraktet mellan HEMAB och entreprenören J A Skogströms AB (JASAB). Tanken är att uppbyggnaden ska börja så snart som möjligt, redan innan månadsskiftet augusti/september.

– Förhandlingarna mellan försäkringsbolag, entreprenör och kommunen är nu helt klara. Det känns riktigt bra att återuppbyggnaden äntligen kan börja, säger HEMABs VD, Ingemar Forzelius.


Natten mot den 10 november 2014 startade en brand på Återbruket. Branden totalförstörde stora delar av lokalerna, och hela Återbruket blev tvunget att rivas. Det nya kommer ha samma funktioner som det gamla, om än i modernare tappning.

– Det gamla var en ombyggnation av en industrilokal. Den här gången bygger vi allt från grunden vilket gör det lättare att modernisera med bättre handikappanpassning och annat, säger Forzelius.


JASAB är ett lokalt välkänt byggbolag som har sina lokaler alldeles intill Kretsloppsparken. Anders Skogström, VD, tycker även han att det känns roligt att arbetet snart ska börja.

– Det känns jätteroligt att vi har fått det här förtroendet av HEMAB.


Preliminärt slutdatum för byggarbetet är i februari nästa år, och därefter kan Återbruket åter tas i bruk.


Här kan du läsa mer om uppbyggnaden

Det nya Återbruket kommer att ha samma funktioner som det gamla, fast i nyare och modernare tappning.