Snart dags för höstens grovavfallskampanj

Nu är det snart dags för höstens grovavfallskampanj. Den 24 september-2 oktober kommer vi ut med containrar till våra uppsamlingsplatser. Där kan du kostnadsfritt lämna sorterat grovavfall så som metallskrot, elektriskt avfall och farligt avfall.

24 september-2 oktober finns det åter igen möjlighet att lämna ditt grovavfall till oss på ett antal platser runt om i kommunen. Servicen brukar vara uppskattad av våra kunder, som passar på att lämna allt från trasiga möbler till metallskrot under kampanjen.

Gärna elektronik, men inga vitvaror

Det går även bra att lämna farligt avfall och elektronik, men de lite större vitvarorna i form av frysar och kylskåp kan vi tyvärr inte ta emot, eftersom det är freon i dem.

Vi bjuder på kaffe!

Sly och grenar lämnas med fördel på Kraftvärmeverkets uppsamlingsplats, som är tillgänglig 07.00-19.00 på vardagar och 10.00-14.00 på lördagar. Det flisas sönder och blir till skön fjärrvärme. Du vet väl att vi även erbjuder kostnadsfri hämtning av grenar och sly om du bokar en hämtning innan sista september?

Rötter och trädgårdsavfall som löv och mossa, lämnas på Älands återvinningsanläggning, då detta inte går att återvinna i kraftvärmeverket.

Välkommen!