Snart dags för Earth Hour igen

Lördag 29 mars kl. 20:30 är det dags för årets miljömanifestation - Earth Hour. Du är väl med och släcker för en ljusare framtid?

Människor över hela världen släcker ljuset under en timme imorgon, för att visa sitt engagemang och skicka en signal om att vi måste ta klimatfrågorna på allvar. HEMAB är såklart med på tåget och kommer att släcka ner gatubelysning, vindkraftverket på Vårdkasen, byggnader och Härnösands Kretsloppspark under manifestationen.

- Earth hour är en manifestation, säger Andreas Einarsson, Marknads- och kommunikationschef på HEMAB. Vi spar inte nämnvärt med energi denna timme. Inte så det har någon stor betydelse i vart fall. Men vi visar att vi bryr oss. Att vi förstår och tar ställning. Det är minst lika viktigt, säger Einarsson.

Earth hour startade i Sydney för fyra år sedan på initiativ av Världsnaturfonden i Australien. Syftet med kampanjen var att uppmärksamma landets beslutsfattare på klimatfrågan. 2014 var 128 länder med i manifestationen.

Vill du vara med och ta ställning? Gå in på Världsnaturfondens hemsidalänk till annan webbplats. Där kan du anmäla att du kommer vara med i manifestationen och få en SMS-påminnelse när det är dags.

Annons earth Hour Härnösand 2014

Annons earth Hour Härnösand 2014