Rörnätsansvarig vatten/avlopp (VA)

Vi söker dig som vill ha varierande arbete med utvecklande innehåll där samarbete och dialog med kollegor och kunder är en naturlig del av varje arbetsdag.

Arbetsbeskrivning

Du tar emot och hanterar kundärenden om störningar på rörledningsnätet för vilket du även planerar och utför underhållsarbete och systematiska underhållsspolningar. Du arbetsleder en kollega som är rörnätstekniker och tillsammans löser ni många av de arbetsuppgifter du ansvarar för. Praktisk läcksökning är en färdighet du har eller behöver utveckla eftersom det är en vanlig arbetsuppgift. Du utför tillfälliga trycksättningar av enskilda kunder och när entreprenadjobb utförs utövar du tillsyn och besiktningar.

Tjänsten innebär ett visst administrativt arbete såsom fakturahantering, budget- och ekonomiuppföljning samt utvecklingsarbete främst inom affärsområdet. Det kan handla om upphandling, nödlägesrutiner, analysarbete eller dricksvattensäkerhet. Omvärldsbevakning och deltagande i relevanta nätverk förser dig med värdefull information som du drar nytta av tillsammans med dina kollegor.

Vem är du?

Du behöver vara stabil, trygg och serviceinriktad med god samarbetsförmåga. Andra personliga egenskaper vi gärna ser att du har är; självgående, kreativ och flexibel. Att du är självgående är en förutsättning för att du ska klara av ditt arbete. Kommunikation och social förmåga är viktiga egenskaper med tanke på att arbetet innebär många kontaktytor mot kollegor och kunder.

Du har en teknisk utbildning från högskola eller yrkeshögskola, alternativt likartad kompetens förvärvad på annat sätt. Kunskaper i rörläggningsarbete samt läcksökning och IDUS är meriterande.

Ansökan och frågor

Välkommen med din ansökan till ansokan@hemab.se senast den 2019-02-24.

Intervjuer sker löpande, så vänta inte med din ansökan. Inför ett anställningserbjudande genomförs en hälsokontroll och ett drogtest.

Tillträde sker enligt överenskommelse. Vi tillämpar KFS energiavtal. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Tobias Sjöstrand affärsområdeschef Vatten 070-564 98 38

Fackliga representanter
Sveriges Ingenjörer: Anders Nordin, 0611-55 75 00, anders.nordin@hemab.se
Vision: Krzysztof Lukaszewicz, 0611-55 75 00, krzysztof.lukaszewicz@hemab.se

Kommunal, Per-Olof Eriksson, 073-275 47 72, per-olof.eriksson@hemab.se

Härnösand Energi & Miljö är ett utvecklingsorienterat företag med 140 anställda. Våra verksamheter är viktiga för en hållbar utveckling av Härnösand. Våra verksamheter är elnät, fjärrvärme, återvinning, vatten, elförsäljning, vindkraft, biogas och infrastruktur för laddning av elbilar. Vår ägare Härnösands kommun är tydlig med att vi ska ha en aktiv roll i lokalsamhället vilket gör att vi arbetar bredare än bara våra verksamheter, exempelvis inom skola, integration och sysselsättning. Vi lägger stor vikt vid arbetsmiljö- och miljöarbete, för att skapa en attraktiv och trevlig arbetsplats. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund. Inom affärsområde vatten är vi 20 medarbetare och omsätter 50 Mkr per år.