Rör från HEMAB ger nytt hopp i Vårdkasbacken

Det blev en härlig byggkväll i Vårdkasbacken när Freeridesektionen testade en julklapp från HEMAB. Efter en hel del skruvande och bärande kunde plaströret invigas som nytt rail.

Klart bättre än väntat och rören kommer göra susen för backen! Just det tjocka röret är något vi saknat, så det är guld värt, säger Martin Gisselman från Freeridesektionen.


Raillinje i parken

Sektionen verkar inom Härnösands Alpina och vill skapa intresse för twintip och snowboardåkning. De jobbar även med utveckling av Vårdkasens parkområde. Rören från HEMAB kommer att användas för att bygga rails att glida på i parken där åkarna kan träna och trixa.


Under säsongens första veckor fokuserar vi på rails. Så snart vi har tillräckligt med snö i backen hoppas vi få till en riktig hopplinje, säger Daniel Klemming.


Om vädret tillåter öppnar Vårdkasbacken under jullovet, sannolikt direkt efter nyårshelgen. Föreningen har haft tillgång till fler snökanoner än tidigare och kunnat jobba extra effektivt med snöläggning.


Stöd och engagemang

Freeridesektionen står bakom flera uppmärksammade arrangemang som skapat intresse kring sporten. Ett exempel är skid- och snowboardtävlingen Vårtan spring session 2015 som lockade åkare till Härnösand från bland annat Norge, Umeå, Sundsvall och Åre.


Vi är verkligen glada för allt stöd vi får, både från föreningen och från andra aktörer i Härnösand. För oss är det viktigt att skapa intresse bland yngre åkare och visa att vi finns, säger Martin Gisselman.