One Planet Life - temat för årets Earth Hour

Imorgon släcker vi ner en timme igen under Earth hour. Syftet är att skicka en stark signal till framför allt makthavere om att ta klimatförändringarna på allvar och skapa ett engagemang i frågan. I år ligger fokus på ett hållbart liv på vår enda planet.

Årets Earth hour-tema: One Planet Life – ett hållbart liv på vår enda planet

Vår moderna livsstil lämnar avtryck på jorden. Bara maten vi äter står för cirka en tredjedel av de svenska hushållens klimatfotavtryck. Faktum är att om alla på jorden levde som vi i Sverige gör så skulle det krävas 4,2 planeterlänk till annan webbplats. Men vi har bara en. Därför behöver vi ta stora, snabba steg mot en hållbar livsstil inom gränsen för vad vår enda planet klarar av – ett One Planet Life.

Det fina är att vi har alla möjligheter att avsevärt minska vår miljöpåverkan samtidigt som vi sparar pengar och får positiva hälsovinster.

Varför inte börja med att uppgradera dina matvanor? Här har WWF samlat kostråd, recept och massor med inspirationlänk till annan webbplats som lite hjälp på vägen. Ta gärna en titt där!

Gör mer för att visa ditt engagemang

Och du kan göra mer än att släcka ljuset för att visa ditt engagemang. Varför inte visa på Facebooksida att du stödjer Earth Hour? WWF ger dig möjlighet att "släcka" din profilbild med hjälp av tjänsten Twibbonlänk till annan webbplats. Gå in på www.harnosand.selänk till annan webbplats för att se kommunens program för Earth Hour. Det startar redan idag vid lunchtid!

Allra viktigast är såklart att vi alla tänker till i vardagen hur vi kan bidra till en ljusare framtid. Satsa på fossilfria bränslen, ät klimatsmart mat och köp färre prylar. Tillsammans kan vi göra skillnad.

Earth Hour 2018 infaller den 24 mars klockan 20:30-21:30 - häng med!

Läs gärna mer om manifestationen och klimatsmarta energilösningar på www.wwf.selänk till annan webbplats.