Olycka i Solberg

Vid 16-tiden idag, tisdag, inträffade en olycka mellan en av HEMABs flerfacksbilar och en personbil i Solberg, nära Brunne utanför Härnösand.

Flerfacksbilen skulle svänga ut i vägen och körde då in i sidan på en personbil. Personen på passagerarsidan blev fastklämd, men enligt uppgift har ingen person skadats fysiskt.


- Vi känner ett stort ansvar när vi är ute på vägarna och kör, säger Joakim Nordkvist, affärsområdesansvarig för Återvinning. Vi beklagar naturligtvis det som har inträffat och känner stor lättnad att ingen person skadades, säger Nordkvist.


Räddningstjänsten är meddelad och finns på plats. Chauffören som körde flerfacksbilen har ersatts för dagen och distriktet kommer att köras vidare med en ny chaufför.


- När en sån här sak inträffar är det självklart att vi byter chaufför, säger Nordkvist. En olycka är en traumatisk händelse för alla inblandade och det är viktigt att vi tar hand om alla på ett bra sätt. Vi är som sagt mycket lättade att det efter omständigheterna även verkar ha gått bra med personerna i bilen.