Nytt system tryggar gatubelysningen i Härnösands kommun

Snart styrs gatubelysningen i Härnösands kommun av ett nytt och mer driftsäkert system. Vi på HEMAB installerar det på uppdrag av Härnösands kommun under hösten, och systemet driftsätts under första kvartalet 2015.

Majoriteten av alla kunder/kommuninnevånare kommer inte att märka något men några få, som har ett gammalt belysningsrelä i sin fastighet som styrs av vårt gamla system, kan dessvärre drabbas av att deras belysning slocknar.


- De kunder som har abonnemang hos oss har vi naturligtvis koll på och de har vi redan kontaktat, säger Johan Norling, projektledare.


Vid driftsättning kommer dessvärre ett antal belysningsanläggningar att slockna. Orsaken är att det inte finns någon historik om var gamla reläer är installerade och därför ingen kunskap om vilka fastigheter som riskerar drabbas.


- Det kan vara ett relä som styr utebelysningen i en villaträdgård. Berörda kan också vara bostadsrättsföreningar, skolor, vägföreningar och idrottsanläggningar, berättar Norling.


Arbete vid 150 nätstationer

Under resterande del av 2014 sker montagearbete vid 150 elnätstationer med hjälp av ett lokalt elföretag. Under första kvartalet 2015 körs det nya systemet parallellt med det gamla.


Kostnadsfritt byte

Vi erbjuder dig som har ett gammalt belysningsrelä kopplat till vårt gamla system att kostnadsfritt byta till ett vanligt skymningsrelä. Vänligen kontakta oss på telefonnummer 0611-55 75 00 eller besök oss på Västra Ringvägen 125.


Kontaktperson

Har du frågor om det pågående arbetet är du välkommen att ta kontakt med:

  • HEMAB, projektledare, Johan Norling, 0611-55 75 84.
  • Härnösands kommun, beställare, Mathias Rönnqvist, 0611-34 81 23.
  • För byte av relä: HEMABs reception, 0611-55 75 00.